Sakaryalı gazeteciler Urfa ve Diyarbakır'dan unutulmaz anılarla döndü

Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu, Sakaryalı gazetecilere Şanlıurfa ve Diyarbakır'ı gezdirdi. İki günlük geziden oldukça memnun kalan gazeteciler unutulmaz anlar yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geziye, Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu Başkanı Remzi Çinemre, basın sorumlusu Kadir Taş, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yenihaber Gazetesi Yayın Yönetmeni Sezai Matur, Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Müjdat Çetin, Sakarya Halk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Salih Yalçıntaş, köşe yazarı ve Medyabar haber internet sitesi editörü Necdet Başoğlu, Dünya Gazetesi Sakarya İl Temsilcisi Hasan Coşkun, Cihan Haber Ajansı (Cihan) Sakarya Haber Sorumlusu Duran Savaş katıldı.

İstanbul'dan havayoluyla, gezinin birinci durağı olan Şanlıurfaya'ya ulaşan gazeteciler, ilk olarak Türkiye Suriye sınırında bulunan Akçakale'ye gitti. Gazeteciler burada Suriye tarafından atılan top mermisiyle yakınlarını kaybeden aileye başsağlığı diledi. Top mermisinin isabet ettiği evi de gören gazeteciler daha sonra sınır kapısında incelemede bulundu. Burada yöre halkının sevgisiyle karşılaşan gazeteciler, daha sonra Harran Ovası'ndaki geleneksel kümbet evleri ve Harran Üniversitesi'ni gezdi. Daha sonra Eyüp Peygamber'in Sabır Makamı'nı ziyaret eden gazeteciler, ardından Balılıgöl'e Halil-ur Rahman Dergâhı'na geçerek, Hz. İbrahim'in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen Balıklıkgöl ve çevresini dolaştı. Geleneksel sıra gecesini yöresel lezzetler tadarak izleyen gazeteciler, ikinci durakları olan Diyarbakır'a geçti.

Burada ilk olarak, Eğil ilçesinde bulunan Hz.Harun, Hz. Ömer, Hz.Zülkifl ve Hz. Elyasa peygamberin kabirlerini ziyaret eden gazeteciler, ayrıca Hz. Süleyman Camii çevresinde medfun 27 sahibi için dua etti. Buradan Diyarbakır merkezine geçen gazeteciler, şehirde bulunan tarihi hanlar, Diyarbakır Kalesi, Nebi ve Diyarbakır Ulu Camii ve Dört Ayaklı Minare ve yöre çocukları için çok önemli eğitim merkezlerinden olan bir okuma salonunu da ziyaret etti. Gezide ayrıca Diyarbakır'da görev yapan bazı basın mensuplarıyla da bir araya gelen gazeteciler, Zaman Gazetesi Diyarbakır Yayın Temsilcisi Aziz İstegün ve bazı gazetecilerle bölge ile ilgili sohbet etme imkânı buldu. Gazeteciler güzel anı ve izlenimlerle yine havayoluyla Sakarya'ya döndü.

Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu Remzi Çinemre, geziyi yoğun stres altında çalışan ve çok önemli görevler ifa eden gazetecilerle bir araya gelmek, birlikte zaman geçirmek, kaynaşmak ve farklı yerler görmek için düzenlediklerini söyledi. Geziye katılan gazetecilere ilgilerinden dolayı teşekkür eden Çinemre, başka gruplarla da bu tür gezileri sürdüreceklerini kaydetti.

MATUR: YÖRE HALKININ MİSAFİRPERVERLİĞİ BİZİ ÇOK ETKİLEDİ

Gazeteciler adına değerlendirmede bulanan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, gezinin çok faydalı geçtiğini söyledi.

Hem Şanlıurfa, hem de Diyarbakır'da karşılaştıkları misafirperverlikten çok etkilendiklerini belirten Matur, ?Unutulmaz anılarımız oldu. Bizi ağırlamak için ne yapacaklarını şaşırdılar. Doğusuyla batısıyla biz bir bütünüz ve çok zengin bir kültürel mirasa sahibiz. Bu bütünlüğümüzü ve kardeşliğimizi terörün bozmasına izin vermeyeceğiz, zaten bozamayacak da. Bu gezide bunu gördük. Diyarbakır da Urfa da çok güzel şehirler. Batı bölgelerinden herkesin gelip bu yerleri görmesi gerekir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber