Bozdağ: 35'in izi bile kalmayacak

Haber Giriş : 09 Ekim 2012 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, darbelere meşruiyet kazandırdığı iddia edilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesi ve irtibatlı tüm maddelerinin değiştirilmesi için çok köklü çalışma yapıldığını söyledi.

Bozdağ, ?Hukukumuzun içinde ima yoluyla bile olsa hukuk dışı adımları, yapıları çıkarmak konusunda kararlıyız? diye konuştu.

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesinin değişeceğini belirterek, ?Askeri İç Hizmet Kanunu 35'inci maddesi ve başkaca bu konularla irtibatlı maddeler dahil olmak üzere bunlarla ilgili kapsamlı, köklü çalışmalar yapılıyor? dedi. Bozdağ, dün Kanal 7 televizyonunda şunları söyledi:

Köklü çalışma yapılıyor

?Bugün medya ve siyasetçilerin konuştuğu şeyler Türkiye'nin 10 yıl önce söyleyemediği şeylerdi. Bütün bunlar işin durmadığını gösteriyor. Çünkü bu birdenbire bitecek bir hadise değil. Bir yandan darbe dönemiyle yüzleşirken, öte yandan o dönemin anayasasıyla bu ülkeyi yönetmeye devam ediyoruz. Tüm bunlar bizim için de bir ayıptır. Bunları ortadan kaldırmak lazım. Anayasa için uzlaşma komisyonu çalışmaları devam ediyor. 61'inci hükümet programında ve son yaptığımız kongrede 2023 siyaset vizyonunda hedefleri­miz arasında hukukumuzda yer alan antidemokratik hükümlerin ayıklanması konusunda milletimize taahhütlerimizi ortaya koyduk. Askeri İç Hizmet Kanunu 35'inci maddesi dahil başkaca bu konularla irtibat­lı maddeler de olmak üzere bunlarla ilgili kapsamlı, köklü çalışmalar yapılıyor. Çalışmalar bittikten sonra detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız ama şunu net söyleyebiliriz: Hukukumuzun içinde ima yo­luyla bile olsa hukuk dışı adımları, yapıları çıkarmak konusunda kararlıyız. Çünkü bunlarla hukuku da, demokrasiyi de ayakta tutma imkanı yoktur. 24'üncü dönem parlamentosu bu konularda da kamuoyunun takdirini toplayan adımlara sahne olacak.

Komisyonda paylaşacağız

Anayasa değişikliğinde yargı birliğini sağlama konusunda da zaten Ak Parti olarak kararlıyız. Bir ülke­de askeri ve sivil yargı demek 2 ayrı devlet demektir. Böyle bir şey olamaz. Bu fevkalade yanlış bir du­rumdur. Bu noktada yargı birliğini tesis edecek adımın atılmasını zaten çalışmalarımız içine koymuşuz. Yeni anayasa sürecinde de arkadaşlarımız zaten bizim görüşlerimizi uzlaşma komisyonuyla paylaşacaklar.?

35. Madde

Silahlı Kuvvetler'in vazifesi Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır.

Kanal7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber