Sarmusak: Beni Demirel ihbar etti

Haber Giriş : 09 Ekim 2012 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araştırma Komisyonu bünyesindeki 28 Şubat-27Nisan Alt Komisyonu, Batı Çalışma Grubu belgelerini sızdırdığı iddiasıyla ''Köstebek'' davasında yargılanan ve beraat eden Kadir Sarmusak'ı dinledi. Sarmusak basına kapalı gerçekleşen toplantıda köstebek iddialarını bir kere daha reddetti.

BORSA DÜŞMEDEN ÖNCE HİSSELERİNİ SATMIŞLAR

Sarmusak, 28 Şubat'ta bazı generallerin borsa oyununu deşifre etti. Sarmusak üst düzey bazı generallerin 28 Şubat'ta borsaya 100- 150 bin dolar para yatırıp spekülasyon yaptığını ileri sürdü. Sarmusak, ismini verdiği generallerin ülkenin genel havasına göre borsadaki paralarını bazen çektiğini, bazen de artırdığını belirtti. Bu borsa hareketlerinden birinin de Sincan'da tankların yürütüldüğü 4 Şubat'ta yaşandığını iddia eden Sarmusak, " Borsadan kağıt satın alan generaller, tanklar Sincan'a çıkmadan bir gün önce bütün hisse senetlerini sattı" ifadelerini kullandı.

ASKER SOL ÖRGÜTLERE MÜHİMMAT DAĞITTI

Kadir Sarmusak, askerin, Niğde'de bulunan bir askeri mühimmat deposundan alınan mühimmatı askeri araçlarla getirdikleri Adana kırsalında sol örgütlere dağıttığını iddia etti. Sarmusak 28 Şubat döneminin aktörlerinden Aczimendiler'in bir kısmının asker olduğunuda ileri sürdü.Bazı bilgileri Eskişehir eski Emniyet MüdürüHanefi Avcı'ya verdiğini de ileri süren Sarmusak, "Beni Süleyman Demirel ihbar etti" dedi.

Kadir Sarmusak, onbaşı rütbesiyle askerlik yaptığı sırada Batı Çalışma Grubu belgelerini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na sızdırdığı iddiasıyla yargılanmış ve beraat etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber