İşveren ve işçi, girişimcilik etkinliğinde buluşacak

Trabzon'da, işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amacıyla 'İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği' gerçekleştirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15?17 Kasım tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenecek etkinliğin, işveren ile nitelikli işgücünü piyasasını buluşturması bekleniyor.

Vali Dr. Recep Kızılcık, organizasyonla Trabzon'daki işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Vali Kızılcık, "Temel amacımız; nitelikli gençlerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri iş yerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj, gönüllü çalışma, part-time çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirmektir. Nitelikli gençlerimizin, etkinliğe katılan firma temsilcileri ile direkt iletişimlerinde; firmaların üretimleri, personel politikaları, sektör ve iş piyasası bilgileri, iş ve staj bağlantıları, ilgili meslek elemanlarının yapmış oldukları çalışmalar ve iş tecrübeleri, çalışma koşullarının gerçekleri, firmanın eleman tercihinde göz önüne aldığı önemli noktalar, işletmelerin organizasyon yapısı gibi bilgileri almaları amaçlanmaktadır.? dedi.

Kızılcık, ayrıca, etkinlik süresince düzenlenecek panellerle de uzmanların istihdam, kariyer ve girişimcilik konularında vatandaşlar ile öğrencileri bilgilendirileceğini ifade etti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nda alınan karar gereği İşkur organizatörlüğünde yapılacak etkinliğe katılım tamamen ücretsiz olduğu belirten Kızılcık, etkinliğe katılacak firmalardan stant ücreti alınmayacağı kaydetti.

Kızılcık, etkinliğe katılmak isteyen işverenlerin 10 Ekim 2012 tarihine kadar Trabzon İş Kur İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber