Çocuk oyunları seminerine büyük ilgi

Kayseri'de 3 yıl önce Ahmet Demircioğlu liderliğinde kurulan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK), 17 ülke ve 81 ilde 'Çocuk Oyunları' faaliyetlerine devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülke genelinde 3 binin üzerinde oyun lideri bir o kadar da oyun hakemi yetiştiren ÇOSKK, geçtiğimiz yıl 45 ilde turnuva ya da lig yaptı. Bu doğrultuda eğitim faaliyetlerine devam eden konfederasyonun, Kayseri'deki çocuk oyunlarına yönelik ilk kez yapılan seminer büyük ilgi gördü.

Birdirbir Federasyonu Genel Başkanı Menderes Soytürk yönetiminde gerçekleştirilen seminerin eğitimini, ÇOSKK'un Eğitim Koordinatörü Mutlu Gültekin, Eğitmen Eğitimcilerinden Ali Hakan Ökten gerçekleştirdi. Organizasyonun yapılmasında sorumluluğu ise ÇOSKK'un onur kurulu üyelerinden Tevfik Kök üstlendi.

Semineri MKF Kayseri İl Başkanı Esra Özkülekçi organize etti. İlk gün teorik olarak devam eden seminerde Mendilkapmaca, Seksek ve Çelikçomak Hunat Hatun Kolejinin konferans salonunda öğretildi. İkinci gün Nuh Mehmet Baldöktü Spor salonunda uygulamalı olarak devam eden seminer yapılan sınavla sona erdi. Sınavda 70 ve üzeri not alan kursiyerlere Aday Hakemlik ve Yardımcı Oyun Liderlik belgeleri verilecek.

Birdirbir Federasyonu Genel Başkanı Menderes Soytürk, değerlendirmede bulunarak, şu bilgileri verdi: "Yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Çocuk oyunlarımızın öğretilmesinde seminer çalışmaları çok önemli. Zira çocuklarla baş başa olan öğretmenlerimize oyunun önemini anlamaları durumunda, çocukların gelişiminde oyun metodunu kullanmalarını sağlayacaktır. Bu süreçte çocuklarımızın gelişmelerini oyunla sağlanmasını doğuracaktır. Ayrıca geleneksel çocuk oyunlarımızın olması nedeni ile milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetişmesinde önemli etken olacaktır. Çocuk oyunlarımız çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmelerinde çok önemli bir argümandır. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber