Van'ın büyükşehir olması

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, büyükşehir imkânının Van'ın tüm yönüyle çehresini değiştirerek, kente artı değer kazandıracak avantajları beraberinde getireceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Aras, meclise sunulan ?Büyükşehir Yasa Tasarısı' ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Aras, dünyanın ve Türkiye'nin değiştiğini, beraberinde belediyeciliğin de değiştiği bir dönemde çağa uygun değişimin mihenk taşı olan büyükşehir kapısının anahtarının bugün 1 milyon 40 bin Vanlıya teslim edilmekte ve bu sayede büyükşehir tacının AK Parti emeğiyle Van'a giydirileceğini belirtti. Aras, ?Tasarıya göre, Tuşba ve İpekyolu ismi ile ilimiz iki yeni ilçeye daha kavuşacak. Büyükşehirin hizmet sınırı il sınırı olarak kabul edilerek, köyler mahalle statüsüne geçecektir. Dolayısıyla ilimiz için yerel hizmetler artık tek elden yapılacak ve bu sayede yerel yönetim sistemi güçlendirilmiş olacaktır. Büyükşehir imkânı, Van'ın tüm yönüyle çehresini değiştirecek ve Van'a artı değer kazandıracak avantajları beraberinde getirecektir? dedi.

Sadece büyükşehir olmanın yereldeki hizmet avantajından tek söz etmenin yanlış olacağını, keza bu imkânın mutlaka kentin tümüyle yatırım ortamını da pozitif yönde etkileyeceğini kaydeden Aras, ?Sosyal, ekonomik, kültürel ve turizm gelişimine de pozitif katkı sunacaktır. İlimiz, bunun dışında bölgesel olarak da merkezi bir cazibe noktasına dönüşme şansını elde edecek. İlimiz adeta bölgenin başkenti pozisyonuna kavuşacaktır. Kısacası, Van için şu an tarihi bir dönüm noktasındayız. Büyük bir fırsat kapısının eşiğindeyiz. Van, zaten AK Parti'nin hele ki depremden sonra kentin imar planından tutunun da yeni konutlarına kadar, yeni içme suyu hattına kadar büyükşehir havasına bürünmüştü. Şu an dışarıdan Van'a baktığınızda büyükşehir havasını özellikle yeni konutlar sayesinde görmekteyiz. Tabi bu arada ülke genelinde Van'ın öncülüğünde kentsel dönüşümün başladığı, yeni yatırım ve hizmetlerin kentimizi sardığı bu süreçte, biz deprem geçirmemize rağmen diğer illere göre bir adım daha önde büyükşehir kapısından içeri girmiş olacağız. Biz AK Parti olarak, Van için daima en iyisini yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Van, geldiği bu noktayı hak ediyor ve her şeyin en güzeli Van'a yakışıyor. Büyükşehrin hakkını vermek ve sunduğu imkânlardan maksimum düzeyde Van'ının faydalanması gerektiğine inanıyorum. İnşallah önümüzdeki yerel seçimde AK Parti'nin deprem sonrası tekrar ayağa kaldırdığı ve şimdi de büyükşehir sıfatıyla taçlandırdığı Van'ı, bu kez inşallah halkımızın teveccühü, AK Parti'nin markasıyla büyükşehir belediyesini taçlandıracağına inanıyorum. Bizim buna inancımız ve halkımıza güvenimiz tamdır. Biz hazırız. Van'da büyükşehre hazır diyorum. Şimdiden 1 milyon 40 bin Vanlı kardeşime büyükşehir müjdesinin hayırlı olmasını ve Van'ımızın bu sayede çok daha ileriye gitmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber