Acu: Diyarbakır'a acil çocuk nöroloji uzmanı atanmalı

Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, Diyarbakır'a çok acil çocuk nöroloji uzmanın atanması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acu yaptığı açıklamada, ?Her geçen gün büyüyen ve gelişen Diyarbakır bu gelişmeye paralel olarak sağlık sektöründe de hızlı bir gelişme kaydetti. Ancak bu gelişme yaşanırken zaman zaman öyle inanılmayacak türden sorunlar yaşanıyor ki akıl ermiyor. Yaklaşık iki aydan bu yana koca kentte bir tek çocuk nöroloji doktorunun olmaması bu kadar da olmaz denilen türden.? dedi. Acu, Diyarbakır'da görev yapan çocuk nöroloji doktorunun 2 önce ayrıldığını belirterek, ?Ama yerine başka bir doktor atanmadığı için sadece Diyarbakır'a değil çevre il ve ilçelere de hizmet veren hastalarda mağdur oluyor. Aynı sıkıntı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de var. Oradaki çocuk nörolog da yaklaşık 1,5 yıl önce ayrılarak özel bir hastanede göreve başladı Yetkililere sormak istiyorum hangi çağda yaşıyoruz? Nüfusu 1.5 milyonu aşan, çevre illere de sağlık hizmeti sunan ve artık Ortadoğu'nun sağlık üssü olmayı hedefleyen bu devasa metropol kente nasıl oluyor da bir tek çocuk nöroloji uzmanı atanmıyor. Yetkililer neyi bekliyor?? şeklinde konuştu.

Kendisini her gün yüzlerce kişinin aradığını anlatan Acu açıklamasında şunları söyledi: ? Kent genelinde yüzlerce hasta ve aileleri perişan durumda. Her gün pek çok hasta yakınları bana telefonla ulaşıp, perişan durumda olduklarını belirtiyorlar. Defalarca kez bu sorun yetkili mercilere iletilmesine rağmen, hiç bir adım atılmadı. Çocuk nörolog olmadığı için mecburen Ankara veya İstanbul'a sevk yapılıyor. Ama sevki hangi merci yapacak, onu bile bilmiyor hasta yakınları.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber