İzmir'de 2. karakol dayağı skandalı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gözaltındaki bir kadının dayak görüntüleriyle gündeme gelen İzmir'de ikinci karakol dayağı skandalı.

Bergama ilçesinde arkadaşlarıyla tartışırken polis memurları tarafından gözaltına alınan gençleri korumaya çalışan bir şahsın karakol içerisinde dayak yediği anların güvenlik kameraları ortaya çıktı.

Ağustos'ta Muammer Zeybek arkadaşıyla tartışınca gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. Oğullarını görmek isteyen baba Talat Zeybek ve anne Yadigar Zeybek ile polisler arasında tartışma çıktı. Tartışmaya müdahale eden Talat Zeybek'in arkadaşı Adnan Yörür, elleri kelepçelenerek karakola alındı. Yaşanan gerilime daha fazla dayanamayan baba Talat Zeybek de fenalaşarak yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan yaşlı adam, kaldırıldığı Bergama Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Gözaltında bulunan Muammer Zeybek içeride polisler tarafından dayak yedi.

Zeybek ailesinin polis memurlarından şikayetçi olduğu olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Muammer Zeybek'in gözaltına alınmasının ardından polis memurlarını ikna etmeye çalışan Adnan Yörür, polis merkezine alındıktan sonra şiddete maruz kalıyor. Yerde elleri kelepçelenmeye çalışılırken polis memurları tarafından tartaklanıyor.

Bu arada, İzmir'de geçen yıl Temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Çetin de götürüldüğü Karabağlar Polis Merkezi'nde polisler tarafından dövülmüş, dayak görüntüleri karakolun kameralarına yansımıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber