Kızılay, üniversite öğrencilerini sürekli kan bağışçı yapmak için eğitim veriyor

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi, üniversitelerde 'Hedef 25 Projesi'nin başarısını arttırmak ve daha etkin kan bağışı faaliyetleri yürütmek üzere eğitimlere başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi yetkilileri, ilk olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerine Türk Kızılayı'nın 'Hedef 25 Projesi'nin anlatılması için fakülte yönetimiyle protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde; 2012-2013 eğitim öğretim döneminden başlayarak bundan sonraki her yıl üniversiteye yeni kayıt olan tüm hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerine, 'Hedef 25 Projesi ve Kan Bağışı' konusunda bir ders saati süresince eğitim verilecek. Protokol ün imzalanmasının ardından öğrencilere, Tıp Fakültesi Mavi Salon'da, 'Hedef 25 Projesi ve Kan Bağışı' konulu eğitim verildi.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım tarafından verilen eğitime, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, OMÜ Kan Merkezi Sorumlusu, Çocuk Hematolojisi Anabilim Dalı ve LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, Tıp Fakültesi akademik personeli ile Tıp Fakültesi hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri katıldı.

Türk Kızılayı'nın 2006 yılından beri 'Hedef 25 Projesi' adı altında yürüttüğü üniversiteli gençlere yönelik kan bağışçısı kazanımı çalışmalarının her geçen gün hız kazanarak devam ettiğini belirten Dr. Muhsin Yıldırım, projenin amacının ise genç nüfusun gönüllü, sürekli ve bilinçli kan bağışçısı olmalarının sağlanması olduğunu kaydetti.

Hedef 25 projesinin uygulanmasında Türk Kızılayı'na en büyük desteği üniversitelerin verdiğini hatırlatan Yıldırım, ?Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 27.5'ini oluşturan genç nüfusun lokalize olduğu üniversiteler, Türk Kızılayı'nın gençlere ulaşması, onlara ?Hedef 25 Projesi' hakkında bilgilendirme yapması ve gençlerin bu bilgileri birbirlerine ve çevrelerine aktarması açısından büyük önem taşıyor. Projenin başladığı tarihten bu yana her yıl üniversite gençlerine projeyle ilgili çalıştaylar düzenleniyor. Eğitime katılan bu öğrenciler üniversitelerde ?Hedef 25 Gönüllüsü' olarak pek çok faaliyete imza atıyor ve akranları arasında kan bağışı konusunda farkındalık oluşturuyor. Gençlerin Türk Kızılayı'na verdiği destek sayesinde, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde Türkiye genelinde üniversitelerde yapılan kan bağışı toplama faaliyetlerinde 49 bin 542 ünite kan bağışı toplandı.? diye konuştu.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk ise yaptığı kapanış konuşmasında tıp fakültesi öğrencilerine kan bağışının önemini bir kez daha vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber