Yurtdışında eğitim görmek isteyenler eğitim fuarında buluşuyor

Farklı ülkelerde eğitim görmek isteyenler için düzenlenen Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı, Kayseri ve İzmir'den sonra Ankara'da kapılarını açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun katılımın gözlendiği fuar, bu hafta sonu da İstanbul Hilton'da öğrenciler ile buluşacak.

Yurtdışında eğitim görmek isteyenlerin, yabancı okulların kayıt yetkilileri ile yüz yüze iletişim imkanı bulduğu Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı, Ankara Sharaton Otel'de başladı. Daha önce Kayseri ve İzmir'de kapılarını açan fuar, hafta sonunda İstanbul Hilton Otel'de start alacak. Fuarda, Amerika, İngiltere, Kanada, İspanya, İtalya, Hollanda, Avustralya, Azerbaycan ve Çin'in de yer aldığı çok sayıda ülkeden kurumların stantları bulunuyor. Okul temsilcileri tarafından, ücretler, giriş ve başvuru şartları, yurtdışında yaşam koşulları, ülkelerinin eğitim sistemleri hakkında her türlü bilgiyi veriliyor. Fuarda, lisans, yüksek lisans, doktora, MBA, lise, dil, sertifika programları ve yaz okullarına kadar bütün yurtdışı eğitim alternatifleri bulunuyor. Fuar kapsamında seminer programlarda da düzenleniyor. Bu programlarda katılımcılara yurtdışında üniversite eğitimi ve başvuru şartları, vize, burslar, ülkelere göre eğitim sistemleri, yurtdışında dil eğitimi gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler yapılıyor.

EĞİTİM FUARINA REKOR KATILIM

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Koordinatörü Sedat Eren, fuara yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, ?Yirmiden fazla ülkeden 100'ün üzerinde üniversite, toplamda 200'ün üzerinde dil okulu, üniversite, sertifika programı ve farklı kurumlardan gelen yetkililer aracısız öğrenciler ile buluşuyor. Ayrıca gelen yetkililerin sunduğu, Türk öğrencilere özel burs ve promosyonlar var. Öğrenciler gelerek direk kayıt imkanı buluyorlar.? diye konuştu.

Türkiye'den yurt dışı eğitime ilginin son 10 yılda katlanarak arttığını dile getiren Eren, ?Özelikle son 3-5 yıldır tüm ülkelere öğrenci çıkışı var. Bu öğrenciler eğitim alıp geri dönüyorlar. Eskiden beyin göçü vardı. Artık onun da değiştiğini görüyoruz. Dönen öğrencilerin güzel başarı hikayeleri var.? dedi.

Köklü geçmişe sahip Akare Fuarları'nın bu sene 11. yılında olduğunu hatırlatan Eren, ?Bugüne kadar 30'un üzerinde fuar organize ettik. Her Sonbahar'da Akare'ye gelen öğrenciler, yurt dışındaki eğitimle ilgili her türlü bilgiyi alabiliyorlar. Bu yıl fuarda rekor katılım görüyoruz. Bugüne kadar gördüğümüz en yüksek sayıda öğrenci ziyareti gördük. Bunun birinci sebebi öğrencilerin dil programlarına ilgisi, ikincisi yurt dışında üniversite ve mastır programları.? şeklinde konuştu.

YURT DIŞINDA EĞİTİMDE MAĞDUR OLMAYIN

Uluslar arası Eğitim Danışmanları Derneği Koordinatörü Gökhan İslamoğlu, okul yetkilileri ile doğrudan temas kurulabildiği için fuarın öğrenciler için yararlı bir organizasyon olduğunu vurguladı. İslamoğlu'nun sektöre ilişkin bir de uyarısı oldu. Yurt dışı eğitim danışmanlığı alanında 250 firmanın bulunduğuna dikkat çeken İslamoğlu, ?Nadirde olsa art niyet olabilir. Gerekli tecrübe ve bilgisi olmayan danışmanlar, eksik ya da yanlış bilgi verdiği için ciddi mağduriyete yola açabiliyor.? dedi. 2001 yılında kurulan derneğin bu konudaki eksikliği gidermeyi amaçladığını söyleyen İslamoğlu, belli kriterlere uyan yurt dışı eğitim firmalarını üye olarak kabul ettiklerini ve bu firmalarla ilgili de garanti verdiklerini söyledi. İslamoğlu, ?Kişilerin derneğe üye firmadan şikayetleri olursa, bu sorunun çözüleceği taahhüt ediliyor.? diye konuştu.

?ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİNİZ HAP BİLGİ GİBİ SİZE SUNULUYOR?

Stantları gezen öğrenciler ise fuardan duyduğu memnuniyet dile getirdi. Yüksek lisansını yurt dışında yapmak istediğini söyleyen Gökçe Yücel, ?Oldukça kapsamlı bir fuar. Uzun bir süreçte kendinizin araştırma ile elde edebileceğiniz bilgi birikimini burada bir anda hap gibi veriyorlar.? dedi. Tuğba Özer de, öğrencilerin okul yetkililerinden birebir bilgi sahibi olmalarının büyük avantaj olduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber