'Önemli olan akademik özgürlüklerin sahiplenilmesi'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2005 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, "Ermeni Konferansı"nın nerede yapıldığının önemli olmadığını belirterek, "Asıl önemli olan akademik özgürlüklerin sahiplenilmesi, vurgulanması ve yaşatılmasıdır" dedi.

Prof. Dr. Soysal, "İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları" başlıklı konferansın açılışında yaptığı konuşmada, toplantının Bilgi Üniversitesi'nde yapılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ve bu duygusunu bütün BÜ camiasının paylaştığını söyledi.

Bilimsel toplantılar düzenlemenin üniversitenin en temel hak ve görevleri arasında bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Soysal'a, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur'un konuşması sırasında da 2 kez müdahalede bulunan kadın dinleyici "teröristler ne zaman bilim adamı oldu?" dedi.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu da, 6 ay kadar süren bir sürecin sonunda bugüne gelindiğini ve bugünün sadece konferans ve üniversite için değil Türkiye için önemli olduğunu söyledi.

"Bu konferansın etrafında olan polemikler, doğru veya yanlış yargılar, yargıların öne sürülüş biçimlerinin, bu toplantıyı çok daha ötelere taşıdığını" ifade eden Prof. Dr. Terzioğlu, "Birçoğumuzun hayatında vardır; Bir eşiğe gelirsiniz, bu eşiği bir türlü geçemezsiniz. Sizi korkuturlar. Durursunuz, beklersiniz, güç toplarsınız. Ama bu iş gözünüzde daha da büyür, daha da korkunç gelmeye başlar. Zannediyorum biz bugün bu eşiği geçtik. Hiç de o kadar zor olmadı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber