Belediye Başkanı Akgül, inşaat alanlarını yerinde inceledi

Mamak Belediyesi, yaptığı hizmet binaları ile ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yapımı devam eden inşaatları sık sık gezerek çalışmaları yerinde inceliyor.

Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım ve birim müdürleri ile birlikte Kartaltepe Kentpark, Şafaktepe Tarihi Tüneli ve Başak Mahallesi Kapalı Pazar Yeri inşaatlarını gezen Akgül çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projeleri vatandaşların ve Mamak İlçesinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak ürettiklerini belirten Akgül, "Bizler vatandaş odaklı projeler üretiyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde Mamak'a yakışır, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak tesislerimiz olacak." dedi.

Mamak'ın vizyonunu değiştirecek projelerin başında gelen Kartaltepe Kentpark Projesi'ni gezen Akgül inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bölgeyi modern binalarla donatırken, Mamaklılar için yaşam alanları oluşturduklarının altını çizen Akgül, "Kartaltepe Kentpark Projesi, her yaş grubundan hemşehrilerimizin dinlenebileceği, eğlenebileceği, spor yapabileceği, güvenli bir rekreasyon alanı olacaktır. Hatip Çayı'nın proje içinde kalan bölümü temizlenerek oluşturulan gölette gondolla gezilecek. Mamak'ta dev yatırımlara imza atarken vatandaşlarımızın nefes alabileceği hoş vakit geçirebileceği sosyal donatı alanlarını da yapıyoruz. Bu proje sadece Mamaklılara değil Ankaralılara hitap edecek bir projedir." ifadelerini kullandı.

Restorasyon çalışmalarının başladığı Tarihi Şafaktepe Tünel Park projesini gezen Akgül, "Bir yıl önce başlattığımız restorasyon çalışmalarını bu yıl içerisinde tamamlayarak Tünel Park'ı hizmete açacağız." dedi. 800 metre uzunluğundaki tünelin, tarihi yapısını bozmadan aslına uygun bir restorasyonla Ankara'ya kazandıracaklarını belirten Akgül, "Tünelin içerisinde çok büyük bir sergi salonu olacak. Görsel ışıklandırma ve akvaryumla tarihi tünel Ankara'nın kültür merkezi olmaya hazırlanıyor. Tünel üzerinde yapılacak mahalle konağı ise sosyal donatı alanlarıyla örnek proje olmaya hazır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber