Bursa ve Cezayir arasında işbirliğini protokolü imzalandı

Bursa ve Cezayir'in Tlemcen Valilikleri arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Tlemcen Valisi Abdelwahap Nouri'nin resmi daveti üzerine Başkent Cezayir ile Tlemcen'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Şahabettin Harput, Cezayir'in Tlemcen Valisi Abdelwahap Nouri'nin misafiri olarak Cezayir'in Başkenti Cezayir ve Tlemcen'e düzenlediği gezi kapsamında bir dizi görüşmelerde bulundu. 08-11 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen gezi kapsamında Vali Harput'a Vali Yardımcısı A. Hamdi Usta ile Bursa'dan sanayici ve işadamları da eşlik etti. Yapılan resmi ziyaret esnasında iki ilin Valisi arasında Tlemcen Valilik Binasında bir işbirliği protokolü de imzalandı. Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Barbaros Tuna Erdem ile Cezayir Ticaret Müşaviri ve Müşavir Yardımcı da heyete eşlik etti.

Cezayir ve Tlemcen'de ki görüşme ve incelemelerde iki il arasında imzalanan protokolle ekonomik, kültürel, sosyal hizmetler, ticari, akademik ve sportif alanda ilişkilerin artırılması amaçlanıyor. Yapılan protokolle ileriye yönelik Tlemcen ve Bursa arasında ilişkilerin arttırılması yönünde somut adımlar atılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda bu yıl veya önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Tlemcen Valisi Başkanlığında Tlemcen Sanayi ve Ticaret Odası üyelerinden oluşan bir heyetin Bursa'ya gelmesi yönünde mutabık kalındı.

Ayrıca ziyaret edilen Cezayir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı da Cezayir'de bir Bursa Günleri düzenlenmesi talebinde bulunurken, Cezayir'den de benzer bir heyetin Bursa'da inceleme gezisinde bulunması kararlaştırıldı.

Tlemcen Üniversitesine yapılan ziyarette ise Tlemcen ve Uludağ üniversiteleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve özellikle yoğunluktan dolayı üniversite hastanesinde tedavi edilemeyen ya da tedavisi geciken hastaların sağlık turizmi kapsamında Bursa'ya gönderilmesine yönelik çalışma konusunda karara varıldı.

Ziyaretin Cezayir ayağında 10 Ekim akşamı Türkiye'nin Cezayir Maslahatgüzarı Barbaros Tuna Erdem tarafından Vali Şahabettin Harput ve heyeti onuruna Büyükelçilik Konutunda iş resepsiyonu verildi.

İş resepsiyonunda heyette bulunan sanayici ve işadamları Cezayirli ve Türk sanayici ve işadamlarıyla da görüşmeler de bulunarak iş bağlantıları gerçekleştirdi.

Ziyaretin son gününde ise Vali Harput ve beraberindeki heyet, Cezayir Devlet Aliye Mezarlığı'na giderek Cezayir Halk Kahramanı Abdülkadir el Cezayiri ile 7 Ekim günü vefat eden Cezayir'in eski Cumhurbaşkanları'ndan Şadli bin Cedid'in kabrini ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber