Hayvanseverler, hayvan haklarını korumada Samsun'u örnek gösterdi

HAYTAP Genel Başkanı Ahmet Şenpolat, Samsun'un hayvan ambulansı bulunan nadir illerden birisi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP)'ın 5. Temsilciler Toplantısı Samsun'da yapıldı. 25 ilden temsilcinin katıldığı toplantıda hayvanseverler, hayvan ambulansı ve güçten düşmüş hayvanlar bakım merkezi hizmetlerinden dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni Türkiye'ye örnek gösterdi.

Türk-İş Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Vali Yardımcısı Nuri Çobanoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HAYTAP sponsoru Koza Yönetim Kurulu Başkanı Levent Alatlı ile çok sayıda sivil toplum örgütü ile HAYTAP temsilcileri katıldı.

HAYTAP Samsun İl Temsilcisi Gül Turan, yardıma muhtaç ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının yeni yapılan bakım merkezinde korumaya alınacağını, diğerlerinin ise sokaklarda insanlarla birlikte yaşamaya devam edeceğini belirtti. Samsun Vali Yardımcısı Nuri Çobanoğlu, hayvan haklarını korumada istenilen toplumun istenilen bilinç düzeyinde olmadığına işaret etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, son yüzyılda şehirleşmeyle birlikte sokak hayvanları sorununu ortaya çıktığına dikkat çekti. Başkan Yılmaz, ?Kentleşmeyle birlikte de birçok sorun ortaya çıktı. Bunlardan birisi de hayvan hakları konusu. Sokak hayvanlarımız şehirleşmeyle birlikte problem olmaya başladı. Aslında ilk etapta biz hayvanları önemsemedik. Zaman içinde hayvanların önemli olduğunu hissetmeye başladık. İnsanlar kadar aç, hastalıktan dolayı bacakları titreyerek bir duvarın köşesinde bekleşen hayvanları görmeye başladık. Onu öyle görünce kendini kendi rahatından rahatsız olmaya başlamıştı. Bu süreç bilinçlerimizi de geliştirdi. İnşallah ilerde daha iyi olacak.? dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, ilerleyen komisyona gelecek 5199 Sayılı Yasa'da ilgili düzenlemelerin yapılması için mücadele edeceklerini kaydetti. Onur, ?İnsanlar hayvan sevmediğinden değil ama biraz hafife alıyorlar. Yılmadık devam ettik. 5199'un değiştirilmesi için de beraber çalıştık. Konunun üzerine gittik. Hayvan hakları yürüyüşü de Türkiye şaşırttı. Türkiye'nin sorunları olduğu bir dönemde meydanları doldurmak güçken dediler ki ne oluyor. Öyle bir kıyamet koptu ki hükümet tasarıyı komisyondan geri geçmek zorunda kaldı. Önümüzdeki dönemde yasa çevre komisyonuna tekrar gelecek. Yasanın olmazlarını mücadele edip düzeltmemiz lazım. Bu yönde birçok dernekten destek bekliyoruz.? şeklinde konuştu.

HAYTAP Genel Başkanı Ahmet Şenpolat ise hayvan haklarını korumada Samsun'da önemli işler yapıldığını vurguladı. Şenpolat, ?Doğru bir ekipte çalıştığınız zaman büyük aşamalar kaydediyorsunuz. Sokak hayvanlarının sorunu da bunlardan birisi. 2 yılda Samsun'da alınan başarıyı gözlerimizle görüyoruz. Türkiye'de nadirdir bir sokak hayvanı için ambulansın olması. Kendi şehirlerinize gittiğiniz zaman diretip o ambulansı yaptıracaksınız. Bizler hapishane değil, betonların kafeslerin içine tıkılmış köpek toplama merkezleri istemiyoruz. Onlar için doğal mekanlar istiyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber