PTT veznedarları gasp ve dolandırıcılara karşı eğitildi

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından PTT veznedarlarına hırsızlık gasp ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirici seminer verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından verilen seminere Asayiş Şube Müdürü Faruk Demir, Emniyet Amiri Mehmet Çömlekçi, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık, Oto Hırsızlığı, Yankesicilik ve Dolandırıcılık (YAN-DOL) Büro Amiri Seyfullah Kılıçoğlu, Bolu PTT Merkez Şube Müdürü Hasan Bınar ve PTT'de görevli veznedarlar katıldı.

Para yatırma ve çekme işlemleri sırasında kullanılan dolandırıcılık yöntemleri ile ilgili bilgilerin aktarıldığı seminerde PTT personeli, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıldı. YAN-DOL Büro Amiri Seyfullah Kılıçoğlu'nun slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verdiği seminerde, PTT soygunu sırasında yaşanacaklar ve yapılması gerekenler anlatıldı. Özellikle gasp olayları sırasında soğukkanlı olmaları tavsiye edilirken, elinde kesici alev ve silah gibi yaralayıcı maddeler bulunan gaspçılara karşı dikkatli davranılması gerektiği belirtildi. En çok karşılaşılan dolandırıcılık yöntemleri ile ilgili verilen bilgilerin ardından soru cevap kısmına geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber