Kaymakamın sıkı denetimi yeşil kart sayısını azalttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın 52 bin nüfuslu Kula İlçesi'nde 1.5 yıl önce 16 bin 680 olan yeşil kart sayısı, Kaymakam Mehmet Yüce'nin gayretleri sonucu 5 bin 555'e düşürüldü.

Sosyal güvencesi olmayan maddi durumu yetersiz vatandaşların tedavisi ve ilaç masraflarının devlet tarafından karşılanması amacıyla kaymakamlıkların verdiği yeşil kart sayısı, 1.5 yıl önce ilçedeki nüfusun üçte birine ulaşmıştı. Kaymakam Mehmet Yüce'nin gerçek hak ve ihtiyaç sahiplerini belirlemek için başlattığı sıkı denetim başarıya ulaştı. Mahalli Tespit Komisyonu tarafından yapılan incelemeler sonucu 150 koyunu, traktörü, çok miktarda arazisi ve bankalarda parası olan kişilerin de yeşil kart aldıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine durumu iyi olduğu halde yeşil kart alanların kartları iptal edildi.

Kaymakam Mehmet Yüce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz kimseyi suçlamak istemiyoruz. Ancak geçmiş yıllarda hem siyasilerin etkisiyle hem de hiç inceleme yapılmadan rasgele kişilere yeşil kart verilmiş. Bunların içinde SSK'lı, Bağ-Kur'lu olanlar, maddi durumları çok iyi olanlar var. Ama kendilerine hatır için yeşil kart verilmiş. Biz şimdi bunların önünü kestik. Gerçek ihtiyaç sahiplerine yeşil kart veriyoruz. Tabi ki bizim de yanıldığımız, hata yaptığımız olabilir. Ancak bunu asgariye indirdik ve devletin milyonlarca YTL'lik fuzuli giderini önledik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber