Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 88'inci yıl dönümü törenle kutlandı

Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 88.yıl dönümü Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Kutlamalarda, Atatürk'ün Yozgat'a gelişini temsil eden Anadolu Lisesi öğrencisi bir grubun taşıdığı Türk Bayrağı, Vali Abdülkadir Yazıcı'ya teslim edildi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, törende yaptığı açılış konuşmasında Atatürk'ün Yozgat'ı 15 Ekim 1924'te ziyaret ettiğini hatırlatarak, o gün il genelinde yaşanan coşkunun ve heyecanın bugün de aynı şekilde yaşanmaya devam ettiğini kaydetti.

Başkan Başer, ?Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nda, Balkanlar'da, Galiçya'da, Çanakkale'de, Kafkasya'da sayısız şehit vermiş Bozok Yaylası'nın yiğit evlatlarının harman olduğu diyarı da ihmal etmeyerek Yozgat'a gelmiştir. Bizler de, bu ilin çocukları olarak, atalarımızın vatan sevgisi, hür ve bağımsız yaşama aşkı uğruna cihana gösterdikleri duruşa layık olma ve büyük öndere karşı, vefa duygularımızı göstermek amacıyla, Atatürk Yolu, Atatürk Ormanı, Atatürk Okulları, Atatürk ile ilgili çalışmaların yayınlanması gibi onun ismini ve mirasını yaşatacak, özveriyi gösteriyoruz, göstermeye söz veriyoruz. Atatürk, Bozoklu yiğitlerin, Yozgatlıların vatan mücadelesindeki gayreti ve sadakatini ilan etmektedir. Bozok'un yiğitleri kahramanlık destanları yazmaya devam edecektir.'' diye konuştu.

Tören halk oyunu gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla devam etti, düzenlenen Atatürk Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber