Çağlayancerit'te çocuklar SODES projesi ile parklarına kavuştu

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından SODES hibe duyurusunda kabul edilen 'Biz de Oynayalım' adlı proje çerçevesinde Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde okullarda 5 adet çocuk parkı açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış törenine Kaymakam Olgun Öner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Korkmaz, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çağlayancerit'te sosyal alanların az olması nedeni ile çocukların çocukluklarını yaşayamamamın ezikliğini çektiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Korkmaz, çocukların oyun alanları ve oyun ihtiyaçları konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti. Korkmaz, oyun oynayan çocuklardaki gelişimin akranlarına göre çok daha üst düzeyde olduğunu vurguladı.

Çağlayancerit'te projelerin gerekliliğinden bahseden Kaymakam Olgun Öner ise SODES projelerinde Kahramanmaraş genelinde Çağlayancerit'in ön sıralarda olduğunu, yapılan projelerin her geçen gün ilçedeki değişimi daha da hızlandırdığını belirti. Öner, ilçenin proje konusunda çok iyi olduğunu ve bu konuda tüm kurumların destekleneceğini kaydetti.

Kaymakam Öner, 2012 yılında ilçeden 29 adet proje sunulduğunu, bunlardan 7'sinin kabul edildiğini aktararak, "Kabul edilen projelerimiz 'Vadideki Güller', 'Bizim de Çok Amaçlı Bir Salonumuz Olsun', 'Köylerimizde Oyun Parkıyla Büyüsün Çocuklar', 'Hepimiz İçin Sağlıklı Yaşa', 'Mahallenin Gençleri Sporda Buluşuyor', 'Yurdumuz Yuvamızdır', 'Başarmak İçin SODES'le' projeleridir. Bu projeler

yoksulluk, sosyal imkânları olmayan köylere yönelik, çocuklar, gençler, kadınlar, v.s istifade etmeleri için toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine katkı sağlayacaktır. İlçedeki 26.850 kişi bu projelerden doğrudan ya da dolaylı olarak faydalanacaktır. Toplam hibe tutarı 676.080 TL olup, ilçe genelinde en yüksek hibe alarak ilçemize ciddi anlamda bir kaynak aktarılmıştır. Yakında sözleşme imzalanarak faaliyetlere başlanacaktır." şeklinde bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber