Üçgün hastalığı besicileri tedirgin ediyor

Mersin'in Silifke ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen üçgün hastalığı üreticileri tedirgin ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz ayları boyunca Hatay, Adana ve son olarak Mersin'in Erdemli ilçesinde büyükbaş hayvanlarda görülen üçgün hastalığı Silifke'de hayvan sağlığını tehdit etmeye başladı.

Mersin Veterinerler Hekimleri Odası Silifke Temsilcisi Lokman Eren, ilçede son on günde yaklaşık 50 vakayla karşılaştıklarını, bunlardan bir tanesinin ise ölümle sonuçlandığını söyledi.

Hızla dağılan virüsün insanlardaki gribal enfeksiyona benzer tepkilerinin bulunduğunu kaydeden Eren, ?Üçgün hastalığı sığırlarda görülüyor. Sinekler aracılığıyla da yayılıyor. Yüksek ateşle seyreden hastalığın tedavisi yapıldığında birkaç gün içerisinde iyileşme görülüyor.?

Üreticilerin sokucu sineklerden hayvanlarını koruması gerektiğini belirten Eren, ?Günlük, hatta sabah aksam bu sokucu sineklerle mücadele yapmaları gerekir.? diye konuştu.

Üç ineğinin de ardı ardına iki gün içinde hastalandığını anlatan Osman Borucu, ne yapacaklarını bilemediklerini, ateşleri yükselen ve halsiz kalan ineklerini sabah akşam soğuk su ile yıkadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber