Görevde yükselmede yıllık izin sorunu

"Haber Gönder" yoluyla iletilen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim kurumlarında çalışan personele yönelik görevde yükselme sınavı 14 Ekim 2012 tarihinde yapıldı. İlgili forum paylaşımı için tıklayınız.

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 11. maddesinin 2. fıkrasında "Aylıksız izinde bulunanlarda dahil olmak üzere, kanunen verilmesi zorunlu olan izinleri kullanmakta olan kurum personelinin, görevde yükselme eğitimi ve sınavı ile unvan değişikliği sınavına katılmaları mümkündür. Başvuru tarihinin son günü ile sınav tarihi arasındaki sürede yıllık izin kullanılamaz. Duyurudan önce yıllık izinde bulunanlar, en geç başvuru tarihinin son gününe kadar izinlerini sona erdirmek kaydıyla başvuruda bulunabilirler" hükmü yer almaktadır.

Burada yer alan hükmün bir benzeri, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin" birinci fıkrasında yer almaktadır.

Bu hükümler gereğince, başvuru tarihinin son günü ile sınav tarihi arasında memurlara yıllık izin verilmemektedir.

Ancak, bu yönetmelik düzenlemesi yapılırken, personelin çalışma ihtiyacı göz ardı edilmiştir. Bu nedenle de hem bu görevde yükselme sınavında hem de başka kurumların görevde yükselme uygulamalarında memurlar sağlık raporu almaktadır.

Yeni bir düzenleme yapılarak, izin yasağının kurs dönemi ile sınırlı tutulmasında kamu yararı olduğunu düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber