Dışı buz içi sigara dolabı

Osmaniye'de bir kamyonette taşınan buzdolabı kolilerine gizlenmiş çelik dolap içerisinde piyasa değeri 225 bin lira olan 35 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurda kaçak yollardan sokulan yabancı menşeli tütün ve tütün mamullerini piyasaya sürerek haksız kazanç sağlayan ve bu şekilde devleti zarara uğrattıkları tespit edilen şahısların deşifre edilmesine yönelik çalışma yaptı. Ekipler, Hatay'dan temin edilen yüklü miktardaki yurda kaçak yollardan sokulan sigaranın kapalı kasa araç ile Osmaniye'ye getirilerek pazarlanacağı bilgisine ulaştı.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, Osmaniye'nin giriş-çıkış yolları üzerlerinde tespit edilen kritik noktalarda gerekli güvenlik tedbirleri alınarak yapılan operasyonda şüpheli görülerek durdurulan 34 EH 0589 plakalı kapalı kasa kamyonette yapılan aramada üç buzdolabı kolisi içerisindeki çelik kasalardan 35 bin paket değişik markalarda sigara ele geçirildi. Kaçak sigara taşımacılığında kullanılan araca ise el konuldu.

Elde edilen yurda kaçak yollardan giren sigaranın gümrüklendirilmiş yaklaşık tahmini değerinin 225 bin TL olduğu belirlendi. Olayla ilgili yakalanan Faysal M. (23) hakkında ise 5607 ve 4733 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından yasal işlem yapıldı. - OSMANİYE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber