Doğaltaş ihracatçıları problemlerini masaya yatırdı

Türkiye'nin ihracatın yıldız sektörleri arasında yer alan ve 2023 yılında 7 milyar dolar ihracat hedefleyen doğaltaş, en büyük örgütlü yapıları olan Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin Muğla'da düzenlediği Ortak Akıl Toplantısı'nda biraraya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğaltaş ihracatçılarının problemlerinin görüşüldüğü ve ihracatının geliştirilmesine yönelik yol haritasının belirlendiği toplantıya, Muğla ve çevresinde faaliyet gösteren 40 civarında doğaltaş üretici ve ihracatçısı firma temsilcisi katıldı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen toplantıda ayrıca Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu üyeleri Candan Özlütürk, Mehmet Ali Çoban, Himmet Ünal ve Hikmet Çelikkol, Denetim Kurulu üyeleri Ayhan Orhan, Ertuğrul Doğuç ve Ali Gür de hazır bulundu.

Toplantıda dünya pazarlarındaki gelişmelerin ve maden ocağı işletme ruhsatı alımlarında yaşanan tıkanıklığın gündeme geldiğini belirten Birlik Başkanı Erdinç, gündeme gelen meselelerin çözümü için çalışma başlattıklarını söyledi. Yönetim kurulu toplantılarını, üyelerinin yoğun olduğu bölgelerde yapmayı gelenek haline getirdiklerini aktaran Erdinç, ?Denizli, Burdur, Antalya, Afyonkarahisar ve Muğla'da periyodik toplantılar yaparak, sektörün nabzını tutmuş oluyoruz. Sektörel sorunları birinci ağızdan öğrenme ve çözüm geliştirme şansına sahip oluyoruz. En fazla katma değerli ihracatı gerçekleştiren ve vasıfsız işgücünün en yoğun istihdam edildiği doğaltaş sektörünün 2023 hedeflerine ulaşması için bu toplantılar bize ışık tutacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber