Komutanlardan dudak okumaya önlem

Haber Giriş : 28 Eylül 2005 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'daki Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışını kuvvet komutanları bir arada izledi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ve Jandarma genel komutanı orgeneral Fevzi Türkeri sohbet etti. Ancak ?Dudak okumaya' karşı önlem alıp, ağızlarını elleriyle kapatıp konuştular.

Dünyanın savunma sanayi devlerini buluşturan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF Ankara'da başladı. Dünyanın savunma sanayi devlerini buluşturan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF Ankara'da başladı. Türkiye'nin özellikle geleceğin savaş uçağı, ATAK helikopteri ve tank projeleri için yarışan birbirinden ünlü firmalar, ürünlerini Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve diğer komutanlara tanıtabilmek için büyük çaba harcadı.

Bu yıl yedincisi düzenlenen IDEF'e 132'si Türkiye'den olmak üzere 49 ülkeden 427 firmayı biraraya getirdi. Ankara Hipodrom Tesisleri'nde düzenlenen fuardan 2,5 milyon dolar gelir bekleniyor. Fuarın ilgi çeken standlarının başında, geleceğin savaş uçağı adayları JSF'nin simülatörü ile diğer aday Eurofighter geliyor. Türkiye'ye ilk kez getirilen Eurofighter, Perşembe günü gösteri uçuşu yapacak. Aselsan ise Hollanda ile Kraliyet Ordusu için 18 adet alçak irtifa hava savunma sistemi üretmesine dair anlaşmayı imzalayacak.

Org. Özkök önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendi üretimi olan ürünlerin standlarını, ardından da yerli ve yabancı firmaların pavyonlarını ziyaret etti. Org. Özkök henüz onay aşamasında olan yeni askeri eğitim elbisesini görünce Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Büyükanıt'a dönerek "Emekli olmadan bana bundan verirsin, bir resim çektireyim" dedi. Org. Özkök Aselsan'ın ürettiği Fırtına obüsünü incelerken "Tankla birlikte fotoğrafınızı çekebilir miyiz?" diye soran bir foto muhabirine de "Tank değil o, top" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber