Bursa eğitiminde ölümsüzler kervanına bir halka daha eklendi

Bursa'da eğitime yüzde yüz destek kapsamında hayırsever iş adamları tarafından yaptırılan eğitim kurumlarına bir yenisi eklendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak olan ?Semiha-Mustafa Özer Ortaokulu' protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Heykel Valilik Binası'nda gerçekleştirilen törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile birlikte hayırsever iş adamı Mustafa Özer, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar katıldı. ?Semiha-Mustafa Özer Ortaokulu' ismi verilecek olan okul, Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi'nde bulunan 3 bin 79 metrekare arsa üzerine, 24 derslikli ve 4 katlı olarak yapılacak.

Arsası, Yıldırım Belediyesi tarafından karşılanacak olan okul binasının karkas inşaatı (çatı dahil) hayırsever Mustafa Özer tarafından, hafriyat, çevre düzenlemesi ve ihata duvarları ise Yıldırım Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak. Geriye kalan kısımlar ise valilik başkanlığında yapılacak. Yaklaşık maliyetinin 2 milyon 500 bin TL tutması beklenen okulun, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında hizmete açılması planlanıyor.

İDEAL 24 KİŞİLİK SINIFLAR İÇİN 7 BİN DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR

Vali Şahabettin Harput, bayram arifesinde hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek, ?Hep söylüyoruz; bir ülkenin geleceği iyi yetişmiş nisanlarla mümkündür, o ülkenin kendi değerlerine sahip dünya vizyonu ile entegre sorumluluğunu bilen çalışkan nesiller o ülkeyi geleceğe taşıyacaktır. Bursamız, bu manada ülkemizin lokomotif illerinden biridir, ülkemizi 2000'li yılların zirvesine taşıyacak illerin başında geliyor. Bursamızın, bu manada hala eğitim öğretim konusunda, özellikle sınıflarımızın henüz yeterli seviyede olmadığını söylüyoruz. Bugün için ideal sınıf olan 24 derslikli sınıflara gelebilmemiz için bizim daha 7 bin dersliğe ihtiyacımız var.? dedi.

Bunun da yaklaşık 600 trilyon lira para tutacağına dikkat çeken Vali Harput, ?Elbette devlet olarak her sene en az 200 - 250 derslik yapıyoruz. Vatandaşlarla hayır severlerle yapmaya devam ediyoruz ama buna daha çok desteğe ihtiyaç var. Bu kapsamda da önemli bir boşluğu doldurmak üzere bugün de bir protokol imzalıyoruz. Bu kapsamda, ölümsüzler kervanının altın zincirine bir halka daha ekliyoruz. Ben kendilerini kutluyorum. Onlar niçin yaşadıklarının farkındalar. Verdiğin senindir sözünden yola çıkarak, bu hayırlı işe başlıyorlar.? şeklinde konuştu.

"BU BENİM ÖLÜMSÜZ VAZİFEM"

Hayırsever Mustafa Özer, ölünceye kadar faydalı işler yapmayı amaçladığını belirterek, ?Ölmeden önce kendime ölümsüz bir sermaye bırakmak için bu işe giriştim. Çocuklarımıza bunu miras bıraktım. Ben işime hile hurda katmadan çalışıyorum. Bunu da geriye ölümsüz bir eser bırakmak için yapıyorum. Bundan dolayı çok mutluyum.? şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de Yıldırım'da bu protokol ile 34. arsanın üzerinde okul yükseleceğini belirterek, bundan dolayı da mutlu oldukların belirtti. Başkan Keskin, Yıldırım ilçesinde okul arsalarının dışında, üzerinde iki üniversitenin de yükseldiğini belirterek, Yıldırım Belediyesi olarak her zaman bu tür yatırımlara destek vereceklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından okul protokolü imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber