Belediye 300 kişilik ekibiyle Ankara'yı bayrama hazırlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'na bağlı temizlik filosu, Başkent'te bayram temizliği yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın cadde ve bulvarlarını, yaya yollarını, köprülerini ve görüntü kirliliği oluşturan her bölgesini süpüren, yıkayan ve temizleyen ekipler, temiz bir Başkent için çalışıyor.

Rutin temizlik çalışmalarına yıl boyunca gece gündüz devam eden Kent Estetiği ekipleri, Kurban Bayramı boyunca da Başkentliler ve şehir dışından gelen konukların daha rahat, temiz ve huzurlu bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak amacıyla Ankara'yı köşe bucak temizlemeye devam ediyor. Bayram öncesi vatandaşların rahatsız olmaması için özellikle geceleri titizlikle sürdürülen temizlik çalışmaları, Kurban Bayramı boyunca da devam edecek. Şehir içinde Başkentlilerin gerçekleştireceği ziyaretlerin yanı sıra, şehir dışından gelen konukların da akınına uğrayacak olan Başkent'in tüm cadde, bulvar, yaya alanları ile köprüleri hem süpürülüyor hem de yıkanıyor. Başkent'in daha temiz ve estetik görünümünü sağlamak, vatandaşların bayram tatilinde daha sağlıklı geziler ve yürüyüşler yapmasına imkan vermek amacıyla çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Kent Estetiği ekipleri, Başkent'i bayram boyunca da temizlemeye devam edecek.

Yılboyunca devam eden temizlik çalışmalarının Kurban Bayramı öncesi sıklaştırıldığını belirten Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı yetkilileri, "Bir ev temizliği titizliğinde sürdürdüğümüz çalışmalarımız kapsamında Başkent Ankaramızın bulvar ve caddeleri, köprüleri, tünelleri, yaya alt ve üst geçitleri, cam bariyerleri, orta refüj ferforjeleri, New Jersey bariyerleri, köprü korkulukları ve çöp koyma alanlarını gece ve gündüz olmak üzere 3 vardiya sistemi ile temizliyoruz. Kullandığımız malzemelerde insan ve çevre sağlığına zararsız kimyasallar kullanıyoruz." dedi. 4 tanker, 4 adet sıcak su tankeri,1 adet yazı silme-kumlama, 6 adet çöp toplama, 4 adet mini kaldırım süpürme, 2 adet gazel toplama ve 60 adet yol süpürge aracından güçlü filo ve 300 kişilik uzman temizlik ekibiyle köşe bucak temizlik yaptıklarını kaydeden yetkililer, "Hijyen ve kötü koku bertarafını özel kimyasallarla gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri de gece temizleyerek, vatandaşları rahatsız etmemeye gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber