23 Ekim 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van merkez ve Erciş ilçesinde yapımı tamamlanan afet konutlarının anahtar teslim törenine katılacak. Erdoğan, daha sonra annesinin adının verildiği okulun açılışına katılacak. Programlara; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılacak. (11.30/14.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dünya üçüncüsü olan Ampute Milli Takımı'nı bakanlıkta kabul edecek. (13.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, güncel konularla ilgili parti genel merkezinde açıklama yapacak. (11.00)

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, İMKB'nin taşınmazlarının TOKİ'ye devriyle ilgili, partisinin il başkanlığında basın toplantısı yapacak. (11.00)

Hakkari'de şehit olan Engin Mayın, Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilecek. (13.00)

Edirne ve Kırklareli'ndeki sel ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye çalışanlarıyla bayramlaşacak. (14.00)

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Sultanahmet Camii'nin temizlik yapılabilmesi için Cuma günleri yarım gün, yerli ve yabancı ziyaretçilere kapatılacağını söyledi. Yaran, Rehberler Birliği ve TÜRSAB yetkilileriyle görüşerek konuyu sonuçlandıracaklarını belirtti. Camilerde depreme karşı yenileme çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Müftü Yaran, ?Yıkıp yeniden yapmak en iyisi. 1970'den sonra 2000'e kadar yapılan camilerde problem var.? dedi. İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Süleymaniye'deki makamında Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sorularını cevapladı.

Çin'in başkenti Pekin'de öldürülen Türk öğrenci Kaan Omak (22) için öğrenim gördüğü Jiaotong (Ulaştırma) Üniversitesi'nde anma töreni düzenlendi.

Portekiz'in başkenti Lizbon'da hayvanat bahçesinde bulunan Kafkas leoparları, nesillerinin devamı için Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in desteği ile oluşturulan özel parka getirildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir benzin istasyonuna düzenlenen silahlı saldırı güvenlik kamerasına yansıdı. Rus güvenlik görevlileri, saldırıyı bir savaş gazisinin yaptığını tahmin ediyor.

Ukrayna'da, Reform İçin Ukrayna Demokratik Birliği (UDAR) partisi lideri ve dünya ağır sıklet boks şampiyonu Vitaliy Kliçko, yabancı basın mensuplarının sorularını cevapladı. ?Vuruş' anlamına gelen UDAR, son anketlerde iktidar partisinin ardından ikinci sırada çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi H Grubu 3. maçında Galatasaray - CFR Cluj, Türk Telekom Arena Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (21.45)

WTA Championships İstanbul'da ilk gün 3 müsabaka yapılacak. Günün ilk maçında Radwanska - Petra Kvitova karşılaşacak. (17.00)

Bursaspor, Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, yapacağı antrenmanla sürdürecek. (Saat 17.00)

Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber