Çankaya Kurban Bayramı'na hazır

Çankaya Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm birimleriyle hazırlıklarını tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki yıllarda olduğu gibi Yeşiltepe Mahallesi'nde yer alan Mühye Köyü Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yeri'nde vatandaşların sorunsuz bir bayram yaşaması için tüm hazırlıkları tamamlayan belediye ekipleri, bayram sabahı 06.00'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Kurbanlık hayvan satış ve kesim yerinin kapasitesini artırarak 55 dönümlük bir arazide vatandaşlara hizmet verecek olan ekipler; Zabıta, Temizlik, Fen İşleri, Veteriner, Sosyal Yardım İşleri Müdürlükleriyle ambulans hizmeti ile çevrenin güvenliğini sağlayarak bu bayramda da vatandaşlara kaliteli hizmet verecek.

Belediye ekipleri, küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesim yerlerini hijyen koşullarına göre ayrı ayrı düzenledi. Ekipler, 163 çadırda yer alan 4 bin 500 küçükbaş ve 4 bin büyükbaş hayvanın bulunduğunu ve bayram boyunca hayvanlarını satmak için memleketlerinden gelen hayvan sahiplerinin ise hiçbir sorun yaşamaması için her türlü önlemi aldıklarını belirtti.

Vatandaşların bayramın ilk gününden itibaren yoğunluk göstermesi beklenirken hayvan satış ve kesim alanında var olan 2 bin araçlık otopark kapasitesini artıran ve 2 bin araçlık yeni bir otopark düzenlemesi yapan belediye otopark kapasitesini 4 bin araca çıkardı.

"GÜNLÜK 500 BÜYÜKBAŞ KESİLECEK"

Çankaya Belediyesi ayrıca aracı olmayan vatandaşların kurban satış ve kesim alanına ulaşımlarını sağlamak amacıyla bayram boyunca Lozanpark'tan ücretsiz servisleri de vatandaşların hizmetine sunacak.

Kurban kesimine gelen vatandaşlara çay ve yiyecek ikramları yapılırken et poşeti, araca et taşıma için market arabası vb. hizmetler de sunulacak. Sertifikalı kasaplar eşliğinde kesim yapılacak Mühye kurban alanı da küçük ve büyükbaş kesimhaneleri birbirinden ayrı olarak yapılandırıldı. Büyükbaş kesim kapasitesi de günlük 500 hayvana çıkarıldı.

Belediye Mühye Köyü Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yeri'nin yanı sıra Ayrancı Pazarı'nda da sadece küçükbaş hayvan satış ve kesimine de imkan sağlarken vatandaşların sorunsuz bayram geçirmeleri için Çankaya Çözüm Merkezi'nin 444 06 01 nolu telefonu ile Telsiz Merkezi'nin 230 75 51 numarasının yanı sıra Zabıta Müdürlüğü Nöbetçi Komiserliği'nin 231 38 03 nolu telefonunu 24 saat arayabileceklerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber