Oğlunun doğum gününü şehitlikte kutladı

Bursa'da, geçtiğimiz yıl terhisine 4 ay kala şehit olan oğlunun doğum gününü şehitlikte kutlayan baba, ziyaretçilere tatlı ikram etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı öncesi şehitliği ziyaret eden aileler, manzara karşısında duygulu anlar yaşadı.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, şehit yakınları ve gazilerle birlikte Pınarbaşı Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehit yakınlarına sabır dileyen Tuğgeneral Yılmaz, eşi ile birlikte şehitleri tek tek gezerek karanfil bıraktı, dua okudu. Şehit yakınlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törende, şehitler için Kur'an-ı Kerim okutularak dua edildi.

Tuğgeneral Yılmaz, şehit aileleri, gaziler ile birlikte şehitliği ziyaret ettiklerini belirterek, ?Ateş düştüğü yeri yakmıyor, vatan sevgisi, inancı olan herkesi yakıyor. Biz her bayram inancımız gereği buraya gelerek, şehit aileleri ve gazilerimizle, meslektaşlarımızla beraber onları ziyaret ediyoruz. Ruhları şad olsun.? dedi.

OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜNÜ ŞEHİTLİKTE KUTLADI

Şehit ailelerinin duygulu anlar yaşadığı şehitlikte, bir de doğum günü kutlaması gerçekleştirildi. Terhisine 4 ay kala Çukurca'da nöbet tuttuğu sırada, yıldırım düşmesi sonucu şehit olan er Metehan Alpkaya'nın, şehit olduktan sonraki ilk doğum günü şehitlikte kutlandı. Baba Hasan Alpkaya, şehitliği ziyarete gelen ailelere tatlı ikram etti. İkram edilen tatlıdan alan şehit yakınları, duygulu anlar yaşadı.

Baba Alpkaya, yaşadığı acıya rağmen duygularını şöyle ifade etti: ?Bugün en güzel bayram. Şehitler diyor ki ?ben dünyaya geleyim bir daha şehit olayım' Biz onlara layık mıyız, önce bunu kendimize soralım. Ne diyeyim başka. Oğlumun şehit olduktan sonraki ilk doğum günü. Bir şey diyemeyeceğim. Teşekkür ederim.?

?BUNDAN SONRA HER BAYRAM BURADAYIZ?

Bu arada, geçtiğimiz günlerde Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki Kazan Vadisi'ndeki çatışmada şehit düşen Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun ailesi de şehitliğe gelerek oğulları için dua etti. Acılı babayı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, sarılarak teselli etti. Yılmaz, ?Son şehidimizin babası, başımız sağ olsun. Bundan sonra her bayram buradayız.? dedi. Oğlunun mezarı başında oturarak dua okuyan baba Turhan Köroğlu ise uzun süre yerinden kalkamadı. Büyük üzüntü yaşayan acılı baba, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

ŞEHİT BABASI: ELİMİZDEN KAŞIĞIMIZ DÜŞÜYOR

Şehit Timur Atasever'in babası Emrullah Atasever de televizyonu açamadıklarını, gazete okuyamadıklarını belirterek, şunları kaydetti: ?Ülkemizin içindeki hainler bütün insanlarımızı şehit ediyor. Biz bundan razı değiliz. Ülkemizde huzur istiyoruz. Suriye'dekileri görünce çocuğumuz aklımıza geliyor. Yemek yiyorsak elimizden kaşığımız düşüyor. Ya da bir bahane ile sofradan kalkıyoruz. Çocuklar, ?baba nereye?' diyor. ?geliyorum' diyoruz. Halbuki içimiz doldu, boğazımızdan ekmek gitmiyor. Bin yıl da geçse acı insanın içinden hiçbir zaman kaybolmaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber