Engellerini müzikle aşıyorlar

Bodrum Sağlık Vakfı'ndaki zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler, "Engelsiz Müzik Atölyesi"nde müzik eğitimi alarak yaşama tutunuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2012 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gökmen Yüce

Vakfın Halkla İlişkiler Müdürü Şafak Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzik çalışmalarına AB projesi olan "Engelsiz Müzik Atölyesi" ile başladıklarını, projenin birkaç ay önce başarıyla tamamlanmasının ardından kalıcı hale getirildiğini söyledi.

Öğrencilerin haftanın 2 günü atölyedeki çalışmalara katıldığını anlatan Yaşar, "Sağlıklı bireyler için bile müziğin nasıl ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Müzik, ruhun gıdasıdır. Bu çalışmaların çocuklarımız için ne kadar iyi sonuçlar verdiğini gördük. Burada şarkılar söyleyerek birlikte neşeleniyoruz, birlikte hüzünleniyoruz" dedi.

Yaşar, engelli öğrencilerin müzik yoluyla kendilerini ifade edebildiklerini ve sosyalleştiklerini kaydetti. Öğrencilerin atölyede öğrendiği şarkıları bazı kutlama programlarında da seslendirdiğini ifade eden Yaşar, önümüzdeki günlerde personel gecesi düzenleyeceklerini, çocukların burada şarkı söyleyeceğini belirtti.

Yaşar, kursta çeşitli alanlarda yapılan faaliyetlere 165, müzik eğitimine ise 25 engelli çocuğun katıldığını kaydetti.

Vakıfta çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Alev Karaman ise Engelsiz Müzik Atölyesi Projesi kapsamında 4 ay boyunca engelli çocukların hafta sonları müzik eğitimi aldığını hatırlattı.

Çocuklara atölyede temel müzik eğitimi verdiklerini, şarkılar söylediklerini ve ritim çalışmaları yaptıklarını anlatan Karaman, "Çocuklara motivasyonlarını arttırıcı çalışmalar yaptırıyoruz. Onlara hayatta bir şeyler yapabilmeyi öğretiyoruz. Bu proje ile bunun gerçek olabileceğini gördük" diye konuştu.

Çocukların aldıkları müzik eğitiminin ardından rahatladıklarını, sosyalleştiklerini ve topluma adaptasyonlarının hızlandığını belirten Karaman, kendilerinin de bu konuda çocuklara yardımcı olduklarını söyledi. Karaman, çocukların müzik sayesinde yeteneklerini keşfettiğini, bunu yaparken de eğlendiklerini kaydetti.

Çocuklara eğitim veren müzisyen Akın Kavuşur da müzik derslerinin hem çocuklar hem de kendisi için çok eğlenceli ve verimli geçtiğini belirtti. Derslerin bir terapi olduğunu anlatan Kavuşur, "Çocuklar bütün şarkıları söylemek istiyorlar, ancak belli kurallar çerçevesindeki şarkıları öğretiyoruz ve söylüyoruz" dedi.

Vakıfta eğitim gören öğrencilerden Emire Acar ise şarkı söylemeyi çok sevdiğini, şarkı söylerken rahatladığını ve stres attığını dile getirdi. Acar en çok pop müzik sevdiğini, Sibel Can'ı beğendiğini söyledi.

Bedensel engelli Hasan Tabak da 6 yıldır vakfın çalışmalarına katıldığını, şarkı söylemeyi ve dinlemeyi çok sevdiğini anlattı.

Engelsiz Müzik Atölyesi ile uzun süredir çalıştığını belirten Tabak, ekip olarak Marmaris'te bir konser verdiklerini bildirdi.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber