'49 ile teşvik haksızlık yarattı, değiştireceğiz'

Haber Giriş : 02 Ekim 2005 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi Bakanı Coşkun, 49 ile verilen yatırım teşviklerinin, teşvike girmeyen illerde haksız rekabet doğurduğunu belirterek, bunu önlemek için yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı

Önce 36 ilde başlatılan, bunun üzerine haksız rekabet tartışmalarıyla IMF ile ilişkilerin gerilmesi pahasına 49 ile genişletilen yatırım teşvikleri konusunu bu kez de Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun gündeme taşıdı.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Coşkun, 49 ile verilen teşviklerin daha önce fedakarlıkla kurulmuş ve teşviğe girmeyen illerde haksız rekabet doğurduğunu söyledi.

Küçük sanayiye fevkalade önem verdiklerini, 22 grupta 38 çeşit teşvik getirdiklerini anlatan Coşkun, küçük ve orta ölçekli işletmelerin temel sorunlarının sermaye yetersizliği ve finansman olduğunu belirtti. Bakan Coşkun, şöyle devam etti:

'Üzerinde çalışıyoruz'
"Bu teşvikler iyi. Hakikaten gelir dağılımındaki adaletsizliği önlemek, kalkınmayı Anadolu'ya yaymak, göçleri önlemek için önemli, ama 49 ile verilen teşvikler daha önce fedakarlıkla kurulmuş ve teşvike girmeyen illerde haksız rekabet doğurdu. Şimdi ne yapabiliriz? Oturduk yeniden biz bakanlık olarak çalışıyoruz. Bir defa bu kayıtdışı ekonomiyi, haksız rekabeti nasıl önleriz onun üzerinde çalışıyoruz."

Coşkun, vergi ve stopaj yüksekliği, sosyal sigortalar priminin nispet ve matrahlarının yüksekliği, enerji pahalılığı, kıdem tazminatları sorunlarını tespit ettiklerini belirterek, "Çözüm yollarını beraber bulacağız" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber