MEB: Tüm ilahiyat fakültesi mezunu öğretmenler sınavdan muaf değil

Haber Giriş : 02 Ekim 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radikal'den özür: 'İlahiyatçı' haberi hatalı

MEB: İlahiyat mezunu tüm öğretmenlerin kariyer basamağı sınavından muaf tutulduğu yönündeki haber doğru değil

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya öğretmenlerin kariyer basamaklarında yükselme sınavından (KBYS) muaf tutulanların, tüm ilahiyat fakültesi mezunu öğretmenler değil, ilahiyatta yüksek lisans yapan öğretmenler olduğunu açıkladı. Radikal'de dün yer alan haberde ise YÖK'ün sadece Ankara Üniversitesi İlahiyat ile Atatürk Üniversitesi İslami Bilimler Enstitüsü'nü bitirenlerin muaf olabileceği bildirilmesine karşın MEB'in tüm ilahiyat mezunlarını KBYS'dan muaf tuttuğu yazılmıştı.

Haberimizdeki hatayı düzelten Remzi Kaya, MEB'in, sadece YÖK'ün yazılarında çizdiği kapsama dahil olan ve eğitimleri yüksek lisansa eşdeğer sayılan ilahiyatçıların, diğer yüksek lisanslılar gibi kariyer sınavından muaf tutulduğunu açıkladı.

Kaya, tüm yüksek lisans mezunlarının yasayla Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı'ndan muaf tutulduklarını belirterek, "Ancak ilahiyat mezunu olup kendi alanında yüksek lisans yapan öğretmenlerle ilgili tereddütlerimiz oldu. Aynı şekilde Ankara İlahiyat ve Atatürk İslami Bilimler Fakültesi'nde 5 yıl öğrenim görmüş öğretmenlerimiz de bize başvurarak muaf tutulmaları gerektiğini savundular. YÖK'e 'Bu bölümler yüksek lisanslı sayılır mı sayılmaz mı?' diye sorduk. Onlar da 'Evet, sayılır' yanıtını verince hepsini muaf tutmak zorunda kaldık" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber