Öğrenciler, 2 yıl içinde 6 ülkenin dedektif öykülerini bir kitapta toplayacak

Comenius Projesi kapsamında, öğrenciler dedektif öykülerini kitaplaştıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Dedektif Öyküleri Projesi kapsamında Almanya, İspanya, Danimarka, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen 14 öğretmen, Manavgat'ta 3 gün ilçenin kültürel yapısıyla ilgili araştırmada bulunacak.

MATSO Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Mahmut Bez, okullarının proje paydaşı olduğunu ve turizm şehrine, davetleri üzerine geldiğini söyledi. Avrupa Dedektif Öyküleri Projesi'nin 2 yılı kapsadığını anlatan Bez, okullarından 14 öğrenci ve 12 öğretmenin proje paydaşı olarak Almanya, İspanya, Danimarka, Romanya ve Bulgaristan'a giderek ortak dedektif öyküleri hazırlayacaklarını kaydetti. 2 yıllık çalışma sonucu öğrencilerin hazırladığı öykülerin kitaplaşması için bir araya getirileceğini aktaran Bez, öykülerin, sesli kitap haline getirilmesinden sonra okullarda öğrencilere dağıtılacağını söyledi.

Ayrıca, öykülerin daha çok öğrenciye ulaşması için web sayfası oluşturulacağının altını çizen Bez, 5 ülke, proje paydaşları olan öğretmen ve öğrencilerinin bir sonraki toplantılarının 2013 Şubat ayında Bulgaristan'da yapılacağını ifade etti. Bez, şöyle dedi: "Proje kapsamında, Manavgatımıza gelen misafir öğretmenlerimize bölgenin tarih, kültür ve doğal zenginliklerini tanıtarak başladık. Öğretmenlerimiz, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılarak bölgenin folklorik kültürünü yerinde gördü. Proje kapsamının da okulumuzdan 14 öğrenci ve 12 öğretmen Almanya, İspanya, Danimarka, Romanya ve Bulgaristan'a gidecek."

PROJE PAYDAŞI 5 ÜLKEDEN 14 ÖĞRETMEN MANAVGAT'A GELDİ

Alman müzik öğretmeni Romana Angela Rasle, proje kapsamında Manavgat'a geldiklerini söyledi. 3 günlük süre içinde Türk folklor ve müzik kültürü hakkında araştırma çalışması yapacağını belirten Raske, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde Manavgat HEM Mehteran Takımı'nın verdiği konser ile yöresel halk oyunlarının kendisini etkilediğini söyledi. Osmanlı askeri müzik sesini etkileyici ve elbiselerini otantik bulduğunu anlatan Raske, Osmanlı askeri müziği ve folklor araştırmalarını Türkiye ziyaretleriyle sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber