Mehmetçiği zılgıtlarla selamladılar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Cumhuriyet coşkusu yaşandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar, bayram coşkusunu çeşitli şekillerde dile getirdi. Askerin resmi geçidi sırasında bazı vatandaşlar alkışlarken, bazı vatandaşlar da zılgıt çekerek sevgisini ifade etti.

İskenderun sahilinde düzenlenen Cumhuriyet kutlamaları esnasında Türk Hava Kurumu'na bağlı paraşütler Türk bayrağı ve Atatürk bayrakları ile İskenderun semalarında uçtu. Törende konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Türkiye'nin coğrafi yapısı ile çok önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, ?Ulu Önder'in 'En büyük eserimdir' dediği Cumhuriyet, devletimize bırakılan en büyük miras ve değerdir. Cumhuriyet ile birlikte ülkemiz birçok alanda atılımlar gerçekleştirmiştir. Cumhuriyet ile ekonomik, siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmış, uluslararası camiada da saygın bir yer kazanmıştır. Bu gün bizlere düşen görev içerde ve dışarıda kazandığımız bu saygınlığımızı korumak ve daha üst seviyelere katılmak için var gücümüzle çalışmaktır. Bulunduğumuz coğrafya dünyanın en güzel ve en jeopolitik önemine sahip bir bölgesidir. Bu yüzden devletimizin ülkesi ile milleti ile bölünmez bütünlüğü, her türlü tehlikeye karşı korunması, vatandaşlarımızın huzur ve refahının artırılması en önemli görevlerimizdir. Bu görevi de milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak, gönül gönüle vererek dayanışma içerisinde çok çalışarak yerine getirebiliriz.? dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ve şiirler okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geçit törenlerinde ise coşku dolu anlar yaşandı. Türk ordusunun ve askeri birliklerinin geçişleri esnasında vatandaşlar ve çocuklar ?En büyük asker bizim asker' şeklinde slogan atarak, bazı vatandaşlar da zılgıtlarla Mehmetçiği selamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber