Adnan Menderes Meydanı'nda cumhuriyet coşkusu

Mustafakemalpaşa'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adnan Menderes Meydanı'nın ilk kez bir bayrama ev sahipliği yaptığı törene; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Emniyet Müdürü Kemaleddin Akbaba, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal ile birlikte törene katılan okulların, protokolün ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı coşkusu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla devam etti. Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nun kendi sesinden dinletilmesinin ardından bir konuşma yapan Kaymakam Kazım Karabulut, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihin en büyük devrimlerinden biri olduğunu ifade etti.

Kaymakam Karabulut, ?Cumhuriyet; çağdaşlık, eşitlik, özgürlük anlayışıdır. Bunun içindir ki varoluş destanımız olan Kurtuluş Savaşı'nı daha da anlamlandıracak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya medeniyetinin gelişimine vereceği katkıdır. Ülkemiz, modern dünyanın saygın bir üyesi olarak 89 yılda gelişimin her alanında büyük adımlar atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, eserleri ve idealleriyle mutlu ve muzaffer olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere cumhuriyetimizin kuruluşuna emek veren tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor, Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılâpları ışığında nice bayramlar diliyorum.? dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, folklor gösterilerinin sergilendiği törende, daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen atletizm, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, resmigeçit töreni ile sona ererken, akşam ise fener alayı gerçekleştirildi.

MİNİKLERDEN SERGİ, MEHTER TAKIMI'NDAN KONSER

Bu arada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği ilköğretim öğrencilerinin hazırladığı ?Resim Sergisi', Mustafakemalpaşa Belediyesi Hizmet Binası'nda izlenime açıldı.

Minik öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tuvallerine yansıttığı serginin açılışına Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 3 gün açık kalacak sergi vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı da kutlamalar kapsamında küçük bir konser vererek, cumhuriyet coşkusuna renk kattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber