Köprülü Kanyon'da rafting sezonu sona erdi

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting su sporu sezonu sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Ekim'de sona eren rafting sezonu İranlı turistler 2013 yılında Nevruz Bayramı'nda su sporları için gelmesiyle yeniden açılması bekleniyor.

2012 yılında 35 su sporu merkezi 1 milyon yerli ve yabancı turiste rafting yaptırdığı belirtildi. Su sporları merkezi 1 milyon turistin 800 bininin Rus, İskandinav ve Avrupalı turistlerin oluşturduğunu 200 bininin ise İran, Irak, Libya, Mısır, Dubai, Kuveyt ve Avrupa ülkelerinden yaşayan Arap turistler olduğunu ifade etti.

Rafting sezonu ile ilgili açıklama yapan Beşkonak Karabük Su Sporları Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bölgede su sporları sezonunun 29 Ekim tarihi itibariyle sona erdiğini söyledi.

Sonbahar yağışlarıyla birlikte su yüksekliğinin Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting yapımını zorlaştırdığını belirten Armağan, Kurban Bayramı süresinde 10 bin Iraklı ve değişik ülkelerden gelen Arap turistlere rafting yaptırarak sezonu kapattıklarını kaydetti. Armağan sözlerini şöyle sürdürdü: "Köprülü Kanyon'da son yağmur yağışlarıyla birlikte su akışı yükselince sezonu kapattık. Bu sezon Köprülü Kanyon'da 1 milyon yerli ve yabancı turist rafting yaptı. 1 milyon turistten ülke ekonomisine 20 milyon euro ekonomik girdi sağlandı. Bu sezonda en son raftingi bugüne Iraklı turistlere yaptırdık. Bu sene bölgemizde 200 bin Acem ve Arap turist rafting yaptı. "

Öte yandan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, uygulamaya koydukları Köprülü Kanyon Turizm Merkezi Projesi ile dünyanın en doğal rafting parkurunu koruma altına alacaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projeyi kabul ettiğini belirten Bulgurlu, amaçlarının bölgede su sporu yapımını profesyonel haline getirmek ve yetki karmasını ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.

Köprülü Kanyon'un yıllık 10 milyon rafting ve kano su sporcusunu ağırlama kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Bulgurlu, proje ile bölgeyi dünyada raftingde marka yaparak düşük ücrete bağlı su sporu yaptırmanın önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Bulgurlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Köprülü Kanyon'u rafting ve kano sporlarında marka yapmak zorundayız. Dünyada Köprülü Kanyon kadar kano ve rafting yapımı için doğal parkur alanı yok. Bu değeri bizde dünyaya en güzel şekilde tanıtmalıyız. Bölgenin marka değeri oluşursa önüne gelen ve işin ehli olmayan kişiler rafting yaptıramaz. Böylece bölgenin marka değeri korunmuş olur. Hedefimiz 2015 yılında kadar bölgede 10 milyon yerli ve yabancı turiste kano ve rafting yaptırmak. Bunun altyapısını projeyle oluşturduk. Proje aynı zamanda bölgenin 2013 yılından itibaren marka değerini yükselterek düşük ücrete bağlı gelişi güzel su sporu yapımının önüne geçecek. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber