İGM, cezaevinde yatan hükümlüye akülü tekerlekli sandalye hediye etti

Manisa İl Genel Meclisi (İGM), Açık Cezaevi'nde yatan ve belden aşağısı özürlü olan hükümlü İbrahim Deniz'e akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümlü Deniz'e akülü tekerlekli sandalyeyi teslim etmek için Açık Cezaevi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan İGM Başkanı Hayrullah Solmaz, hükümlü İbrahim Deniz'in akülü tekerlekli sandalyeyi mektup yazarak istediğini söyledi. Solmaz, insanlar günlük hayatlarının içerisinde şehrin hemen dibinde bir hapishane olduğunu ve burada suçu ne olursa olsun yatan insanların olduğunu unuttuğunu ifade etti.

Solmaz, ?Hele hele yakınlarından oralarda kimse yoksa hiç hatırlamıyor. Biz de günlük hayat akışı içerisinde buranın önünden gelip geçsek bile varlığından bihaber olarak yaşadığımız hapishaneden İbrahim Deniz'den bir mektup alınca, hem onun derdini çözelim hem de burada yaşayan hayatlar olduğunu, bunların sıkıntıları olabileceğini, bu sıkıntıları paylaşırsak ülkemiz adına, insanlarımız adına daha güzel günlerde birlikte yaşama şansını elde edebileceğimizi umduk.? dedi.

İGM olarak yaptıkları yardımın büyük bir yardım olmadığını dile getiren Solmaz, ?Ama insanların bakışı buraya çevirebilme adına, burada yaşayan insanların ne suç işlemiş olursa olsun dertleri olduğu adına, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşları olduğu adına bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu sandalye benim şahsımdan değil. Hepimizin vatandaşı olmakla gurur duyduğumuz devletimizin bir hediyesi. Bizler sadece aracısıyız. Keşke bu derdini daha önceden bilseydik, daha önceden çözebilseydik.? diye konuştu.

Cezaevinden bir işitme cihazı ve bir protez talebi de olduğunu aktaran Solmaz, ?Bunun için Meclis kararı gerekiyor. Kasım ayı başında toplanacak meclisimizde bunu gündeme getireceğiz. Arkadaşlarımız bu ihtiyaca da ?evet' diyeceklerdir ve en kısa zamanda bu ihtiyaçları da gidermiş olacağız.? şeklinde konuştu.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım da ceza infaz kurumlarının, bu toplumun her kesiminin, her sivil toplum örgütünün ya da her kamu kurumunun ortak sosyal sorumluluk alanları olduğunu söyledi.

Onun için İGM'nin bu sorumluluk anlayışının önemli olduğunu belirten Yıldırım, ?Toplumun her kesimine bu sosyal sorumluluğu zaman zaman hatırlatmakta yarar vardır. Bugünkü bu duyarlılık bu konuda bir farkındalık oluşturmuştur. Biz ceza infaz kurumumuzda bulunan hükümlü arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi işledikleri suçlardan bağımsız olarak burada misafirlerimizi olarak görüyoruz.? dedi.

Yıldırım şöyle devam etti: ?Bizim görevimiz kanunların verdiği, kanunların uygulanması esasına bağlı olarak mahkemelerce verilmiş olan cezaları burada en sıhhatli şekilde infaz etmektir. Buraya gelen hükümlüleri, tekrar ailelerine sağlıklı, sıhhatli bir şekilde kavuşmalarını temin etmektir. Bu süreci geçirirken de tekrar sosyal hayata dönünceye keder geçecek olan süreyi mümkün olduğunca eğitim faaliyetleriyle dolu geçirtmektir. Sosyal hayata arkadaşlarımızı hazırlamaktır. Çünkü biz cezanın infazını sadece hükümlüleri dört duvar arasında tutmaktan ibaret olarak görmüyoruz. Biz cezanın infazını hükümlüyü buraya geldiği günden çok daha iyi bir psikolojiyle, çok daha iyi bir sosyal yapıyla tekrar geri döneceği şekilde donanımlar kazandırmak olarak görüyoruz. Elimizde olmayan imkansızlıklar olabilir. Ancak biz eldeki imkanları en verimli şekilde kullanarak buradaki hükümlüleri mümkün olduğunca en kolay şekilde cezalarını infaz edip, tekrar geri dönmeleri konusunda kolaylaştırıcı olmaya çalışıyoruz.?

Konuşmaların ardından İGM Başkanı Solmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, İbrahim Deniz'e akülü arabasını teslim etti. Deniz, kendisine akülü tekerlekli sandalye hediye eden İGM üyeleri ve Başkan Solmaz'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber