15 kişilik Gezer ailesi Batman'da yarı aç yarı tok yaşam mücadelesi veriyor

Batman'da derme çatma bir evde yaşayan 15 nüfuslu Gezer ailesi, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pencereleri camsız, damı akan eve aylık 100 lira kira veren aile, yarı aç yarı tok bir yaşam sürüyor. Kurban Bayramı'nı hayırseverlerin yardımıyla rahat geçiren aile, kışı nasıl çıkaracağını şimdiden kara kara düşünüyor.

Batman Çamlıtepe Mahallesi 4032 Sokak'ta ikamet eden ailenin reisi Ramazan Gezer, yazın çöplerden topladıklarıyla yaklaşık 600 TL kazandığını, kış aylarında gelirlerinin yarı yarıya düştüğünü söyledi. Çocuklarının bayram öncesinde hayırsever vatandaşların yardımlarıyla sevindiğini belirten Ramazan Gezer, "Bayram öncesi çocukların giyecek elbiseleri bile yoktu. Hayırsever vatandaşlar bize yardım eli uzattı. Bu çocukları sevindirdi Allah da onları sevindirsin." dedi.

BAŞLARINI SOKACAKLARI BİR YUVA İÇİN 2 BİN 800 TL LAZIM

Gelen yardımlarla akan evin damına naylon ve kışlık yakacak da aldıklarını belirten Ramazan Gezer, "Tek bir arzumuz var. Bu çocukların başlarını koyacakları bir ev almak. Şu an 100 TL kira veriyoruz. Oturduğumuz evi 6 bin liraya satıyorlar. 3 bin 200 TL verdik. Geri kalan 2 Bin 800 TL'yi de denkleştirirsek en azından kafamızı sokabileceğimiz bir yuvamız olacak." şeklinde konuştu.

KARDEŞİNİN ÇOCUKLARI DA AİLEYE KATILDI

Derme çatma bir evde 12 çocuğuyla sıkıntılı yaşam süren Ramazan Gezer'in kız kardeşi 3 ay önce vefat edince yükü 2 kat daha artmış. Öksüz 3 yeğeni de Gezer ailesinin saflarına katılmış.

Ramazan Gezer, ailesini geçindirebilmek için çöplerden topladığı naylon, pet şişe ve kartonları satarak geçimlerini sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber