Muğla'da 17 okulda zenginleştirilmiş kütüphane açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında uygulanan zenginleştirilmiş kütüphaneler (Z-kütüphane) kurulmaya başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla il genelinde, ilk etapta 17 okulda Z-kütüphane açıldı.

TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz Ortaokulu'ndaki Z-kütüphaneyi hizmete açan Vali Fatih Şahin, incelemelerde bulunarak öğrencilerle ilgilendi. Birada bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, ?Bu projeyle eğitimi topluma yaymak, okulları toplumla birleştirmek için hem öğrencilerin hem de velilerin faydalanabileceği Z-kütüphaneler kurularak, öğrencilerin kitap okurken dinlenebileceği ve zeka oyunları oynayabileceği mekânlar oluşturulmaktadır. Öğrencilerin ve halkın kütüphaneye ilgisindeki artışın, okuma alışkanlığı kazanılmasına da yansıyacağı beklenmektedir.? dedi.

Z-kütüphanelerde öğrencilerin basılı, sesli ve elektronik kitaplarla buluşarak okuma seçeneklerinden faydalandığını anlatan Çınar, şunları söyledi: ?Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, dergiler, satranç, tangramlar, yapbozlar, öğrenmeyi kolaylaştıracak oyunlar ve filmler bulunmaktadır. Diğer kütüphanelerden en önemli farklarından biri de öğrencilerin rahatlıkla hareket edip dinlenebilmesidir. Z-kütüphaneler, proje hedefleri doğrultusunda öğrencilerin ve gençlerin güvenli ortamlarda internete erişmesi ve ödünç verme hizmetleriyle mahallelinin kitap okuma alışkanlığının güçlendirilmesi, okul-aile ilişkisi ve ailelerin okula aidiyetinin güçlendirilmesi, halkın artan mesleki, sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması, hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması, ülke kaynaklarının etkin kullanılması, toplumun öğrenme imkânlarının genişletilmesi amaçlarıyla hizmet verecektir.?

Vali Şahin ise öğrencilerin mutlu ve güzel vakit geçirmesini sağlamak için bu tür mekânların yapıldığının altını çizdi. Kütüphanelerin cazibe merkezi haline getirilmeye çalışıldığını kaydeden Şahin, şunları söyledi: ?Buraya giren öğrenci mutlu olmalı. Boş zamanlarını burada geçirmeleri için dizayn etmeye çalıştık. Eksiklerimiz ve hatalarımız olabilir, zaman içinde canlı mekanizma olacak şeklinde düşünerek yenilikler yapmalıyız. Çocuklarımız yer yönüyle iyi yetişirse ülkemizin geleceği parlak olacaktır. Çok iyi insan olmalarını, çok iyi bilgi dağarcığına sahip olmalarını, hem ülkemize hem de dünyaya çok önemli hizmetlere vesile olmalarını istiyoruz. İlk etapta her ilçemize en az bir tane kurduk. Bütün okullarımızda buna benzer kütüphaneler kurmamız lazım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber