İşsezlere, 'İşbaşı Eğitim Programı'ndan faydalanma çağrısı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Suat Hacısalihoğlu, işsizlere, ?İşbaşı Eğitim Programı'ndan faydalanmalarını önerdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu tarafından hem işsizlerin işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak ve mesleki tecrübe kazanmalarını sağlamak hem de işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla ?İşbaşı Eğitim Programı' adıyla yeni bir proje uyguladığını söyledi.

Programla işsizlere nitelik kazandırma ve yeni istihdam imkanları oluşturmayı hedeflendiğini kaydeden Hacısalihoğlu, gerekli şartları taşıyan ve en az 2 çalışanı bulunan tüzel kişiliğe sahip özel işyerlerinde, program kapsamında istihdam edilecek bir kişinin (stajyer) 6 ay boyunca maaş ve sigortasının İŞKUR tarafından karşılanacağı ve çalışanın bu süre zarfında 740 lira maaş alacağını ifade etti.

Gerekli şartları taşıyan işsizlerden programa başvurmalarını isteyen Hacısalihoğlu, konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü'ne müracaatta bulunmalarını tavsiye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber