Sütçü İmamı anma programı düzenlendi

Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu, 31 Ekim Sütçü İmamı Anma programı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta istiklal mücadelesini başlatan Sütçü İmam, Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla anıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programa, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Özel bir televizyon kanalı tarafından hazırlanan Sütçü İmam ve Maraş'ın kurtuluşunu anlatan bir belgesel gösterisi ile başlayan program, Kahramanmaraş Stratejik Düşünce Topluluğu Başkanı Dr. Gökhan Gökşen'in konuşmasıyla devam etti. Sütçü İmam'ın mazlumun yanında durarak zalimle karşı direnişin adı olduğunu belirten Gökşen, zulme karşı 'dur' diyen Sütçü İmam'ın ruhu günümüze ışık tutacaktır.? dedi.

İşgalci güçlerin Senegal ve Cezayirli Müslümanları İngiliz ve Fransız askerlerinin zoruyla Kahramanmaraş getirdiğini ifade eden Gökşen, konuşmasına şöyle devam etti: Bugünkü adi ile Şekerdere, Uzunoluk ve Kışla adı ile bilinen bölgeleri Fransız ve İngiliz askerleri işgal etmişti. Senegal ve Cezayir'den getirilen Müslüman kardeşlerimiz Fransız üniformasını giymek mecburiyetinde bırakıldı. İngiliz askerleriyle birlikte Hint asıllı mazlum Müslümanlar kendi Müslüman din kardeşlerini öldürmeleri için İngiliz üniformasıyla şehrimize getirildi. Bizi kahramanlık unvanıyla şereflendiren ecdadımız 'Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olmaz' dedi. Kendini medeni zanneden, yaptıkları ile dünya zillet tarihinde yer alan bir medeniyete en güzel cevabı verdi. Sütçü İmam'ın bundan 93 yıl önce koruduğu şey hiç tanımadığı kadının namusu değil, benim binlerce yıllık ecdadımın namusuydu. Sütçü İmam olayı dünya tarihinde yaşanmış bir karamanlık olayıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun böyle bir yiğit varsa o yer kahramandır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber