Manavgat Belediye Başkanı: MATAB kapatılsın demedik

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB)'nin kapatılmasını istemediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi Çay Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısında ilçe gündemiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Geçtiğimiz günlerde MATSO konferans salonunda yapılan ve toplantı usul hatası bulunan MATAB Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda yaşanan bazı tatsız olayların Manavgat'a yakışmadığını belirten Sözen, turizm altyapı hizmeti veren MATAB'ın kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın yasalaşması halinde belde belediyeleri ve birliklerin kapanacağını 2 ay öncesinde MATAB Başkanı Recep Barut'la, Sarılar Belde Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy'un da hazır bulunduğu bir toplantıda kendisine ifade ettiğini anlatan Sözen, başkanın 'bu sizin düşünceniz birlik kapanmayacak' diyerek kabullenmediğini kaydetti.

Geçen 2 aylık süre içinde Büyükşehir Yasa Tasarısı çalışmalarının kendilerini haklı çıkardığını belirten Sözen, birliğin kapanmaması için İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde dahil edilmesine olumlu baktıklarını, itirazlarının ise muhtar ve turizmcilerin usul hatası olan olağanüstü genel kurul toplantısı hakkında yeteri kadar bilgilendirilmemesi olduğunu ifade etti. Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:"'Manavgat Belediyesi MATAB'ın kapatılmasını istiyor' diye söylenen her söz gerçek dışıdır. MATAB'ın varlığını sürdürmesinden yanayız. MATAB Başkanı Recep Barut'un Gündoğmuşluları telefonla arayarak, 'sizi Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen birliğe almak istemiyor' demesini kendisine yakıştıramadım. Bununla ilgili bana en 30 kişi aradı. Bu tür siyasi oyunlara hiç bir zaman tenezzül etmedik ve bu tür kasaba siyaseti içinde olmadık, olmayacağız da. MATAB'ın varlığını sürdürmesi için ilçelerin dahil edilmesinden yanayız. Bizim isteğimiz bu konuların enine boyuna Manavgat kamuoyunda tartışıldıktan sonra karara bağlanması. Biz hiç bir zaman 'MATAB kapatılsın' demedik, demeyiz de. Olağanüstü genel kurul toplantısı yapılıyor muhtar ve turizmcilerin gündemle ilgili hiç bir bilgisi yok. Ayrıca biz niye birliği kapatalım, Büyükşehir Yasa Tasarısı ile belde belediyeler ve birliklerin kapanması hükümetin çalışması. Bizim çalışmamız değil. "

SÖZEN:MATAB NİYE GÖRE 4,5 MİLYON LİRA ARITMA BORCU ÇIKARDI BİLMİYORUZ

Başkan Sözen, birlik başkanı Recep Barut'un 'Manavgat Belediyesi'nin MATAB'a 2 yıl içinde biriken 4,5 milyon lira arıtma borcu var, borcunu ödemeye yanaşmıyor' sözlerinin gerçek dışı olduğunu söyledi. MATAB'ın kendi kafasına göre afaki arıtma bedeli borcu çıkardığını anlatan Sözen, konut tespiti yapılmadan hayali abone borçlandırılmasını kabul etmediklerini ifade etti. MATAB'ın halen hayali ve gıyabi borçlandırmayı nasıl yaptığına bir türlü anlam veremediklerini anlatan Sözen, birlik başkanı Barut'ın Manavgat Belediyesi bir ay içinde borcunu ödememesi halinde 'arıtmayı kapatacağız' demesini ise birlik ve Evrenseki beldesi belediye başkanlığı yapan bir kişiye hiç yakıştıramadığını kaydetti. Sözen, "Kurumlar hiç kimsenin babasının malı değil. Bir birlik başkanı 'bir ay içinde Manavgat Belediyesi borcunu ödemezse arıtmayı kapatırım' deme lüksüne sahip değil. Bu borçlandırılmanın hepsi hayali ve gıyabi. Konut tespiti yapılmadan 'sizin şu kadar borcunuz var' denemez. O zaman siz bize '4,5 milyon lira arıtma borcunuz var' derseniz, Manavgat Arıtma'nın bulunduğu yer Manavgat Belediyesi'ne ait. Bizde '7 yıl içinde 7 milyon lira kira borcunuz var' deme hakkına sahibiz. Bu tür sözlerin hiç bir kimseye faydası yok. Biz Manavgat'a hizmet etmek istiyoruz. Birilerinin yaptığı kasaba siyaseti gibi Manavgat'ın gündemini tıkamak istemiyoruz. " diye konuştu.

Sözen, bir yıl içinde Manavgat'a yaptıkları hizmetleri anlattıktan sonra kardeş şehirlerinin isimlerini yaşatmak için yaptırdıkları Herford Caddesi'nin 10 gün içinde trafiğe açarak Sorgun'dan Manavgat'a ırmak kenarından turistlerin rahat bir şekilde gidip gelmesini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber