İş kurmadan önce batmış 5 kişiyle görüşün

Samsun Canik Başarı Üniversitesi ve Dünya Gazetesi işbirliği ile öğrencilere yönelik düzenlenen "Değişen Dünya'da Girişimcilik" konulu konferans Canik Başarı Üniversitesi'nde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okul sonrası iş hayatına atılacak olan öğrencilere seslenen ekonomi yazarı Rüştü Bozkurt, bir iş kuracakları zaman önce bu işi yapmış ve başarısız olmuş en az 5 kişiyle, sonra sektörde başarılı olmuş kişilerle görüşmelerini istedi.

Dünya Gazetesi Yazarı ve Yönetim Danışmanı Dr. Rüştü Bozkurt'un konuşmacı olduğu konferansı Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci dinledi. Düzenlenen konferansta gençlere yeni yüzyılın sorunlarını anlatan Rüştü Bozkurt, bugün Türkiye'nin tek kaynağının yoğun nüfusu olan gençler olduğunu belirtti.

Yeni bir dünya kurulduğunu hatırlatan Bozkurt, "Bu yeni dünyada yerimizi almak zorundayız. Bizim ülkemizde çok zengin madenler yok. Allaha şükür ediyorum ki petrolümüz de yok. Çünkü petrolü olan ülkelerin Hollanda'da olduğu gibi yâda İspanya, Portekiz ve İtalya gibi bol euroluk ülkelerde gözlemlendiği gibi verimliliklerinin nasıl azaldığını hepimiz biliyoruz. Avrupa'nın bol Avrosuna sahip olmayan ülkesine zaruretleri maharet haline getirterek üretmesini becerdik. Bugün Türkiye'nin tek kaynağı nüfusu olan sizlersiniz. Dünya hızlı ekonomik eksen değiştiriyor. Merkez Asya'ya doğru kayıyor. Göçler çok hızlı kentleşme meydana getiriyor. Dünyanın her yerinde orta sınıf hızla yükseliyor. Orta sınıfın talep ve beklentileri üretim ve ticaret yapısını çok köklü biçimde etkiliyor." dedi.

"TÜRKİYE BU ÇAĞI VAR OLAN GİRİŞİMCİ ENERJİSİYLE AŞACAK"

Türkiye'nin bin yıllık bir fırsatı yakalamış olduğunun altını çizen Dr. Bozkurt, "Türkiye bu çağı var olan girişimci enerjisiyle aşacak" dedi. Sizler daha üniversite birinci sınıfta kendinize nasıl bir gelecek oluşturmak istediğinizi belirleyin, dünyayı, gelişmeleri takip ederek, kendi kişisel arşivinizi yapın. Mesela Harvard Business Review gibi yayınları izler, okuduğunu anlayan, anladığını aktaran insanlar, girişimciler haline gelirsiniz." diye konuştu.

Öğrencilerin soru sormaları için cesaretlendiren ve onların yönelttiği soruları da içtenlikle cevaplayan Dr. Bozkurt, öğrencilere daha sonra Türkiye'de iş yaparken alışkanlıkların etkisiyle yapılan hataları da aktararak, "Gelecek, net bilgi, etkin koordinasyon ve odaklanma becerisi üzerine kurulacak. Bu sebeple boş zamanlarınızda sosyal etkinliklerinizi, metin okuma teknikleri, araştırma yöntemleri, bir konuyu sistemli tartışma metotları gibi sizi geleceğe hazırlayacak alanlara yoğunlaşarak, gerekli titizlikle, derinlikle ve kararlılıkta bu işin üzerine giderseniz 20. yüzyılda hepimizin gurur duyacağı bir ülke meydana getiririz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber