Royal Halı, ebru sanatını artık halıya işliyor

Ebru sanatının halıya işlenmesi, 'Türkiye İnovasyon Fuarı'nda ziyaretçileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Ziyaretçiler, stantta kendi elleriyle ebru sanatını amatör olarak gerçekleştirme fırsatı yakaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul CNR Fuarcılık tarafından organize edilen 'Türkiye İnovasyon Fuarı' 1-4 kasım arası kapılarını açtı. Fuarın konuklarından Royal Halı, ebru sanatının halıya işlenmiş halini ziyaretçilerle buluşturdu. Ebru sanatının halıya işlenmesi, fuar ziyaretçileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Ziyaretçiler, stantta kendi elleriyle ebru sanatını amatör olarak gerçekleştirme fırsatı yakaladı.

Royal Halı yetkilisi Burcu İpek'in, suya işlenen ebru sanatını halıya geçirmesi ziyaretçiler tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Stantta kurulan mekanizma sayesinde gelen ziyaretçiler, kendi tasarımlarını halıya işledi. İşlenen halılar ziyaretçilere hediye edildi.

Royal Halı yetkilisi Erkan Metin, ebru sanatının halıya işleme fikrinin, Gaziantepli bir kimya mühendisi tarafından bulunduğunu söyledi. Metin, ?Gaziantepli bir kimya mühendisi, ebru sanatını halıya işleme fikri ile firmamıza başvuruda bulundu. Biz bu tip fikirlere sonuna kadar açığız. Kendisini hemen bünyemize aldık. Fikrini çok beğenerek hemen çalışmalara başladık. Ebru sanatını halıya işleme fikri gerçekten bize çok güzel gelmişti.? şeklinde konuştu.

Erkan Metin, gerçekleşen işlemin hassas ve titiz şekilde yapıldığından bahsetti. Metin, ?Ebru sanatında çizilen tasarımı kağıt aracıyla çekiyorlar. Biz bunu halı ile çekiyoruz. Elbette çok titiz ve dikkatli yapmamız gerekiyor. Bu işlem, büyük bir hassasiyet gerektiriyor. Ebru sanatında kullanılan malzemeden biraz daha farklı bir malzeme kullanıyoruz. Resmi, suyun üzerinden çektikten sonra fabrikada bir takım işlemlerden geçiyor. Bu işlemlerin ardından ebru sanatında yapılan desenler aynen halıya geçirilmiş oluyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber