Kur'an okuma hayaline 90 yaşından sonra ulaştı

Erzurum'un Tortum ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki HanoToraman'ın azmi görenleri hayrete düşürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toraman, uzun çabalar sonrası Kur'an okumayı öğrenerek, herkese örnek olacak bir başarıya imza attı.

İçinde bir ukde olarak kalan Kur'an okuma hayaline ulaşmak için gece gündüz dua eden Toraman, bu hayaline, ilçede açılan Kur'an kursu ile ulaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, ihtiyaç odaklı Kur'an kursları kapsamında açılan Tortum Kaledibi Kur'an Kursu'nda eğitim gören Hano Toraman, 90 yaşından sonra Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Kur'an-ı Kerim bilmeyenlere tavsiyelerde bulunan Toraman, ?Buradan benim yaşıma gelmiş ve hâlâ Kur'an-ı Kerim okumayı bilmeyenlere sesleniyorum. Artık her yerde Kur'an kursu var, gidin öğrenin. Bizim böyle bir fırsatımız olmadı. Allah kelamını öğrenmek 90 yaşında nasip oldu. Rabbim herkese nasip etsin.? diye konuştu.

Gençlerle ilgili de konuşan Hano Toraman, "Vaktinizi boş şeylerle heba etmeyin. Sizi yoktan var eden Rabbinizin kelamını öğrenin." tavsiyesinde bulundu. Hano Toraman, Kur'an kurslarının açılmasında büyük çaba sarf eden müftülüğe de teşekkür etti.

Fahri Kur'an Kursu öğreticisi olan Asiye Kelpetin, Hano Toraman'ın azmine diyecek söz bulamadığını söyledi. Kelpetin, Hano ninenin çok gayretli olduğunu ve gıpta edilecek derecede ilerleme kaydettiğini belirterek, özellikle gençlerin bu yaşlı kadını örnek alması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber