Katerina Köşkü'nün mimarisi, yatırımcıya ilham kaynağı oldu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nın Kars'ta sağladığı destekler yatırımcıyı bölgeye çekiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgenin tarihi dokusu ise yatırımcıya ilham kaynağı oluyor. Sözleşme imzalamaya hak kazanan bir projede ise Sarıkamış Katerina Köşkü'nün mimarisi örnek alınacak.

TKDK Kars İl Koordinatörlüğü'nce desteklenen 2 yeni proje, Kars'ta yakın zamanda hayata geçirilecek. Projelerden biri kış turizmi denildiğinde akla ilk gelen merkezlerden biri olan, Kars'ın kristal karı ve sarıçam ormanlığı ile meşhur Sarıkamış ilçesinde uygulanacak. Proje ile Bayraktepe Kayak Merkezi'nin yatak sayısı da artırılmış olacak.

TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Sarıkamış'ın kış turizminin yanı sıra tarihi dokusuyla da ön plana çıkacak bir ilçe olduğunu, bu çerçevede ilçede bulunan ve Rus Çarı 2. Nikola tarafından Baltık mimarisi ile tek bir çivi kullanılmadan ağaçtan yaptırılan Katerina Köşkü'nün kırsal turizmde yatırımcılara ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Bozkurt, bu bağlamda sözleşme imzalamaya hak kazanan projelerden birinin, Chalet Katerina Kayak Evi olduğunu ve yatırımcının bu projesine kırsal turizm tedbirinden başvurduğunu belirtti. Projenin 15 çift yatak kapasiteli olduğunu da vurgulayan Bozkurt, "Yatırım tutarı 1 milyon 70 bin TL, hibe oranı yüzde 50 ve hibe tutarı 442 bin TL'dir." dedi.

Diğer projenin ise süt üreten tarımsal işletmelere yatırım tedbirinden, Hüseyin Çağın tarafından yapılan '60 Başlık Süt Besiciliği Projesi' olduğunu kaydeden Bozkurt, projenin Digor'a bağlı Kocaköy'de gerçekleştirileceğini, yatırım tutarının ise 890 bin TL olduğunu ve hibe oranın da da yüzde 60 alacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber