Korkut'un ilk etüd merkezi hizmete girdi

Muş'un Korkut ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen, 'SBS,-YGS ?LYS Hepsi Formalite SODES'lee Hepsi Cebimde Projesi' kapsamında, kitap fuarı ve etüt merkezi açılışı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışta Korkut Kaymakamı Adnan Dallal, yıllar önce kilim atölyesi olarak yapılan bugün ise işlevini tamamen kaybeden atıl durumda ki bir binayı 13 günlük gibi kısa bir süre zarfında güzide bir eğitim kurumu haline dönüştürdüklerini ifade ederek şöyle konuştu: "İlçemizin ilk etüt merkezini açıyoruz. Burada maddi durumu iyi olmayıp dershaneye gidemeyen ve SBS, YGS gibi sınavlarda başarı gösteren 120 öğrencimiz modern dershane koşullarında eğitim görecek. Geçmiş yıllardaki üniversite ve lise sınavlarına baktığımızda ilçemizin durumun pek iç açıcı olmadığını görüyoruz. Bunun da en büyük nedeni okul eğitimine destek veren bir kurumun olmamasıydı. Bu eksikliğin giderilmesi adına biz de 'SBS,-YGS ?LYS Hepsi Formalite SODES'le Hepsi Cebimde Projesi' kapsamında kitap fuarı ve etüt merkezinin açılışını yapıyoruz."

Muş Valisi Ali Çınar'da ilin, ilçe, belde ve köyünde neye ihtiyaç varsa onu yerine getirmek için gayret gösterdiklerini ifade ederek şunları söyledi: Bizim bölgemizdeki illerin büyük bir şansı mevcut. O da Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve valilikler tarafından yürütücülüğü yapılan SODES projeleri. Bu projeleri 3 yıldır ilimizde uyguluyoruz. Vatandaşımızın istediği ve hak ettiği talepleri bu proje ile gerçekleştiriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber