Bahçeli kurultay konuşmasını yaptı/ Video

Haber Giriş : 04 Kasım 2012 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk dünyasının her köşesinden, bereket ve güzellikleri bu salona taşıyan sayın misafirler, milliyetçi hareketi yükseltme hareketinden asla taviz vermeyen fedakar dava arkadaşlarım, millet, milliyet ve milliyetçiliğin fedakar neferleri ülküdaşlarım, ülkü, ilke mücadelesinin eşsiz temsilcileri, yiğit bozkurtlarım, asaletin, zarafetin ve nezaketin simaları olan sevgili asenalar saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, medyamızın her biri birbirinden değerli medya temsilcileri. Bugün Ankara bir başka güzeldir, bugün Ankara kutlu hareketimizin sevincine ev sahipliği yapmaktadır. Bugün Ankara'da üç hilal ayağa kalkmaktadır, bugün Türklüğün kalp atışları gök kubbeyi çınlatmaktadır.

Daha birkaç gün önce 89. yılını idrak ettiğimiz cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi ve partimizin kurucu genel başkanı başbuğumuz Alparslan Türkeş beyi rahmetle anıyorum. Türk milleti sensiz asla diyen vatansever milli vicdanlar başkentte bir araya geldi. Varım, var olacağım, birim bir kalacağım diyen millet evlatları Ankara'ya ulaştı. Yenilmedim, yenilmeyeceğim, yıkılmadım, yıkılmayacağım, düşmedim ve düşmeyeceğim diyen millet sevgisi Ankara'da buluştu.

Milliyetçi hareket varsa çareler tükenmiş değildir. ülkücü hareket varsa her şey bitmiş değildir. BOP eşbaşkanına, yanına aldığı ihanet arkadaşlarına, kan içen vampirlere inat biz buradayız ve millet için her fedakarlığı yapmaya hazırız.

AKP Barzani'yle gurur duymuştu. Az kalsın PKK ve İmralı canisiyle gurur duyduklarını ilan edeceklerdi. Bu nedenle AKP tercihini yapmıştır. Onların tercihi peşmergedir. Bizimse, Türk dünyasının birbirinden değerli siz muhterem misafirlersiniz. Türk milleti sizinle övünüyor. Türklüğü etnik mesanesine indiren başbakan bu duygumuzu anlamayacaktır. Siyasetini bölmeye ufalamaya adamış bu zihniyet ne dediğimizi dünya döndükçe fark edemeyecektir.Varsın AKP Barzani'yle övünsün, başbakan varsın şeref kartını İmralı'ya gömsün. Siz bunların hiçbirine aldırmayın, Türk milletinin gerçek övünçleri buradadır. Türklüğün gurur tablosunda yerini alan mümtaz fertler bu salondadır. AKP canileri alkışlasın, bize sizlerin duaları yeter. AKP Oslo'da düşmanla masaya otursun, biz sizlerle olalım yeter. AKP Habur'da teröristleri karşılasın, biz şehit cenazelerini karşılayalım yeter.

2023 projesini 1997'den beri aziz milletimizin önüne taşıyan şahsım ve MHP'dir. Bu konuda defalarca uyarıya bulunmamıza rağmen Başbakan Erdoğan, 2023 vizyonunu kendisine mal etmeden hiç vazgeçmemiştir. İstanbul'un fethinin 600. yılında 2053 yılında süper güç Türkiye ülkü ve gayemiz bulunmaktadır. 2013 yılından itibaren 40 yılda bu hedefe varmak ihtimal halindedir.

Amacımız son yurdumuzda devlet kurmamızın bininci yıl dönümü olan 2077'de Türkiye'nin dünyaya yön veren siyasi ekonomi ve kültür alanında rakipsiz hale gelmesidir. Ekonomi politikalarımızın iki temel esası olan herkese çalışabileceği iş ortamı sağlamak ve geliri adil şekilde paylaştırmak milliyetçiliğimizin insan merkezli olduğumuzun işareti sayılmalıdır.

Başbakan'ın 2071 hedefi aldatma ve asıl manasından uzak kalmıştır. Bu gidişle Malazgirt zaferinin 1000. yılında Allah muhafaza millet kalmayacak. AKP zihniyeti parçalanmış bir milleti gerçekleştirme arayışındadır.Başbakan'ın 2071 hedefinde Türk milleti yoktur. 2071 hedefinde Türk kimliği yoktur. 2071 hedefinde Türk yoktur. 2071 hedefinde Türk vatanı da yoktur. Etnik kimliklerle geriletilmiş, Türküm demenin suç sayıldığını bir Anadolu coğrafyası Başbakan Erdoğan'ın isteği ve gizli gündemidir. Yabancı dostları heyecan içindedir.

Okyanus ötesine tutunmadan, milletin haklarını peşkeş çekmeden iktidara ulaşılacağını dosta ve düşmana göstereceğiz. Ülkücü Başbakan, ülkücü Cumhurbaşkanı ve ülkücü Meclis Başkanı'nın aynı anda bulunması ve çalışması hayal değildir.

Bir insanı muhite bir muhiti vatana ve bir vatanı dünyaya, çağıran yayan sezen ve kavrayan bir geniş vizyon parıltısıyla başarıya varabiliriz. Başarının kitabını yazabiliriz.

Biz bu ruhla her zorluğu aşmak ve her uçurumu geçersiz kılmak mecburiyetindeyiz. Yoksa başkalarına benzeme alışkanlığa milliyetçiliğe bir şey kazandırmayacağı gibi, uzun vadede tersine çevirecek acı sonuçlara neden olacaktır. Biz yolumuzu ülkümüzü 43 yıl önce dokuz ışıkla belirledik. Başbuğumuz Türkeş beyin işaretiyle yola koyulduk. Çin Sarayı 40 ülküdaşıyla basan Kürşad bizimledir. Milletin tüm evladı bizimledir. Söğüt Ruhu Ertuğrul Gazi hoca bizimledir. Alperenler, akıncılar bizimledir.

9 maddelik milli mutabakat önerdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 9 maddelik milli mutabakat metni açıkladı. Kurultayda 3 aday genel başkanlık için yarışacak.

Partisinin Ankara Spor Salonu'ndaki 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2071 hedefinin ''tamamen aldatma ve asıl manasından uzak kaldığını'' savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

''Her şeyden önce, bu gidişle Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümünde Anadolu'da, Allah muhafaza, millet kalmayacaktır. AKP zihniyeti dağılmış, örselenmiş, parçalanmış bir millet rüyasını gerçekleştirmenin arayışındadır. 1071'in hatıra ve emanetine ihanet olan bu durumun bizim nezdimizde kabul ve tasdiki elbette mümkün değildir. Başbakanın 2071 hedefinde Türk milleti, Türk kimliği, Türk, Türk vatanı yoktur.''

Bahçeli, ''Ülkü ve gayemiz; son yurdumuzda devlet kurmamızın bininci yıl dönümü olan 2077'de,Türkiye'nin dünyaya yön ve nizam veren, siyasi, ekonomik ve kültür alanında rakipsiz bir kutup başı haline gelmesidir'' dedi.

Okyanus ötesine tutunmadan

Düşüncelerinden ayrılmadan, ''okyanus ötesine tutunmadan'' Türk milletinin iktidarını kuracaklarını mutlaka ispatlayacaklarını belirten Bahçeli, ''Ülkücü Cumhurbaşkanı, ülkücü Başbakan, ülkücü Meclis Başkanının aynı anda bulunması ve eşgüdüm halinde çalışması hayal değildir'' diye konuştu.

Kürt sorunu yok

Bahçeli, Türkiye'nin, yakın vadede Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı yoluyla federasyon patikasına sokulacağını öne sürdü.

''Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Tarihsel süreç içinde Türk milleti üzerinde oynanan oyunlar ve bölücülük kalkışması vardır'' değerlendirmesinde bulunan Bahçeli, ''böyle giderse, İmralı canisinin önce ev hapsine alınmasının, sonra serbest kalmasının gündeme geleceğini'' iddia etti.

Devlet Bahçeli, ''Kim ki partimize baston, stepne, kuyruk, vagon diyorsa küstahlığın, ahlaksızlığın dibine batmıştır'' diye konuştu.

9 maddelik milli mutabakat metni

Milli mutabakatın herkes tarafından bilinmesini istediğini belirten Bahçeli, daha sonra 9 maddelik metni açıkladı. Bahçeli'nin açıkladığı milli mutabakat metni şöyle:

1- Türkiye devleti sokakta bulunmamıştır. Sokağa, teröre ve AKP'ye de teslim edilmeyecektir.

2- Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir, ülkesi ve milleti bir ve bütündür.

3- Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve sahibi topyekûn büyük Türk milletidir.

4- Türkiye Cumhuriyet Devleti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes; ırk, dil, din ve mezhep farklılığına bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk milletinin eşit ve saygın fertleridir.

Milli varlığımızın temeli bu mensubiyet şuuru ve milli birlik ruhudur ve Türklük üst ve vazgeçilmez kimliğimizdir.

5- Türk milletine yeni kimlik ve isim arayışları, yeni vatandaşlık icatları boş ve nafile faaliyetler olarak kalmaya her zaman mahkûmdur.

6- Türk milleti varsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalacaktır. Unutulmasın ki Türkiye asla Türk milletsiz olamayacaktır.

7- Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve büyük Türk milletinin varlığına Türk milliyetçileri bir, iri ve diri olduktan sonra kimse son ihanet vuruşunu yapamayacak ve kabus rüyaları gerçekleşmeyecektir.

8- Bu yüzden, milliyetçi-ülkücü hareketin, hain emeller karşısında sessiz, duyarsız, tepkisiz ve hareketsiz kalması asla düşünülemeyecektir.

9- Türkiye bizimdir, bu aziz vatan hepimizindir ve bunun için haykırarak diyoruz ki Türk Milleti Sensiz Asla.

Bahçeli, 2 saat süren konuşmasını şair Arif Nihat Asya'dan esinlendiği duayla bitirdi.

3 aday yarışacak

Divan Başkanı Tuğrul Türkeş, Devlet Bahçeli'nin 401, Trabzon milletvekili Koray Aydın'ın 72 ve eski MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu'nun da 43 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildiğini açıkladı.

Koray Aydın, partililere hitap ediyor.

Bin 216 delege katıldı

Toplam bin 216 delegenin katıldığı belirtilen kurultayda Divan Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş seçildi.

Kurultayda MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu başkanlığında bir heyet, Anıtkabir ve Alparslan Türkeş'in anıt mezarını ziyaret etmek üzere görevlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber