Güvenlik güçlerini alarma geçiren araç bulundu

Kurban Bayramı'nın ikinci günü güvenlik güçlerini alarma geçiren çalıntı araç bir bahçede bulundu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı'nın ikinci günü güvenlik güçlerini alarma geçiren çalıntı araç bir bahçede bulundu. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

26 Ekim günü Gaziantep yolunda ilerleyen şüpheli bir aracın olduğu ihbarı üzerine jandarma ve polis ekipleri geçiş güzergahlarında kontrol noktası oluşturdu. İçerisinde 3 şüphelinin bulunduğu araç, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesiyle Malatya'nın Sürgü Beldesinde kurulan kontrol noktalarında durmayıp kaçması polisi ve jandarmayı alarma geçirdi. Malatya girişinde, aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu ekipler yola kapan kurarak aracı durdurmak istedi, ancak araç tekrar geldiği yönden kaçıp izini kaybettirdi. Şüpheli aracın bomba yüklü olma ihtimalini değerlendiren ekipler Bayram sürecince şehir giriş ve çıkışlarında uygulama noktası oluşturdu.

ÖNCE ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Güvenlik güçlerin başlattığı soruşturmada aracın Hatay'dan çalındığı tespit edildi. Hatay polisi ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda aracı çaldıkları iddia edilen M.C.Ö., A.G. ve Y.Y. Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin, çaldıkları aracı yakınlarına ait bahçede açtıkları çukura koyup üzerini branda ve ağaç dalları ile kapatıp kamufle ederek sakladıkları ortaya çıktı. Polis ekipleri, şüphelilerin gösterdiği bahçede çalıntı aracı buldu. Araç, çekici yardımı ile çukurdan çıkartılırken bahçe içerisinde bulunan evde yapılan aramalarda ise farklı araçlara ait lastikler, oto anahtarları ve 1 tabanca ele geçirildi. İşlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden M.C.Ö. tutuklanırken, diğer iki şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Malatya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber