Emniyetten anlamlı proje

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından, 'Mahalleler Yarışıyor' projesi kapsamında öğrencilere LYS'ye hazırlık kitabı hediye edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün "Mahalleler Yarışıyor, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençlere Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)" projesi kapsamında bugün polisevinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun da katılımıyla öğrencilerle bir araya gelinerek, kitap hediye edildi.

Burada öğrencilerle sohbet eden İl Emniyet Müdürü Likoğlu, gençlerin yaşadıkları günlerinin kıymetini bilmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Bir arkadaşımız il emniyet müdürü olmak istiyormuş. Olmamasını gerektirecek hiçbir şey yoktur. Yeter ki siz çalışın, niyetlenin, gayret edin. Türkiye'nin her noktasında, her ilinde; çalışan, isteyen, iradesini ortaya koyan istediğini alıyor. Ben orta okulu, liseyi, hafta sonları çalışarak, yaz tatilinde, şubat tatilinde de değişik işlerde çalışarak bitirdim ve üniversiteye de dershaneye gidemeden girdim. Allah nasip etti bugünlere geldik. Arkadaşlarımızla birlikte sizin gibi güzel gençlere böyle geleceği parlak arkadaşlarımıza bir şeyler sağlamak, önlerini açmak, gelecekte Türkiye'yi teslim edeceğimiz gençlere bir istikbal sağlamak, bir yol çizmek, bir alt yapı sağlamak arayışı içerisindeyiz. Arkadaşlarımız bu kapsamda sizinle çalışıyorlar. Biz sizi seviyoruz, sizi görünce mutlu oluyoruz. Sizlerden pozitif enerji alıyoruz. Enerji aldıkça da daha çok çalışmamız geliyor. Günde ortalama 18 saat çalışıyorum ama yorulmuyorum. Çünkü her gittiğim yerde bu güzel insanların teveccühü bizleri heyecanlandırıyor. Güzel bir ülkemiz var. Çok şahane bir şehrimiz var. Bu toprakların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Biz bir bütünüz. Ne kadar bizi ayrıştırmaya, bizi bölmeye, bizi birbirimize düşürmeye kalksalar da, bu mümkün değil. Çünkü et ve kemik gibiyiz tırnak ve el gibiyiz. Eskiden dedelerimiz atalarımız Çanakkale'de yan yana omuz omuza savaştılar, bu toprakları bize emanet ettiler. Bu topraklar hepimize yeterli ve birlikte bu topraklarda yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra dağıtılan kitaplar ile sona erdi. Ayrıca, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün ÇOGEP kapsamında hazırlamış olduğu 'mahalleler yarışıyor' projesine, il merkezinde 64 mahalle takımının yer aldığı halı saha futbol turnuvası ile devam edilmekte olduğu, proje kapsamında sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında polisevinde bilgilendirme seminerleri, toplantıların düzenlendiği, 30 kişinin LYS'ye hazırlık kurslarına gönderilmesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Meksa Vakfı koordinesinde faaliyet gösteren eğitim merkezlerinde 79 katılımcıya yönelik meslek edindirme eğitimi verilmesi faaliyetlerine de devam edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber