Elmadağ'da uluslararası proje

'Barış Dolu Avrupa Okulları İçin Şiddetle Mücadele Edelim' isimli projenin ilk toplantısı, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Romanya, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Portekiz'in katıldığı projeye, Elmadağ Barut İlköğretim Okulu ev sahipliği yaptı.

Koordinatörlüğünü Romanya'nın yaptığı projenin amacı, okullarda uygulanan şiddetin nasıl önlenebileceği, şiddete neden olan sebeplerin nasıl engellenebileceği gibi konular görüşülerek, karşılıklı sunumlar yapılıyor. Öğretmenin öğrenciye uyguladığı şiddet, öğrencinin öğretmene uyguladığı şiddet masaya yatırıldı.

Şiddettin en büyük sebebi olarak uyuşturucu, alkol, sigara kullanımının ilköğretim çağına kadar düşmüş olması gösterilirken, bu konuyla alakalı alınacak tedbirler görüşüldü.

Yabancı misafirlere ilk sunum Türk öğretmenler tarafından veridi. Sinevizyonlu sunumda ayrıca, Türkiye'nin tarihi dokusu da tanıtıldı.

Projenin Türkiye ayağı bir hafta sürecek ve iki yıllık bir dönemi kapsayacak ikinci toplantı ise Şubat ayında Portekiz de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber